Go Back   Forums > Abandonia.com > Troubleshooting
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 23-11-2012, 02:33 PM   #1
Yengoshi
Newbie

 
Join Date: Nov 2012
Posts: 4
Default Windows 8!

I've just downloaded Ace Ventura from the ISO section. However I can't get it to install under Windows 8 64-bit. Natively running setup from the Image (mounted with Windows as 8 allows you to mount isos) and in compat mode for Windows 95 and running as Admin it says its not designed for this version of Windows. (Even running ACE displays the same message.)

Running it in D-Fend Reloaded as a Windows profile it says that setup is a MS-DOS program and should be ran in DOSBox.

However running setup in DOSBox and mounting the image under it the screen goes blank then I get returned to Windows saying that DOSBox is having a few issues running. I'm running the latest version of DB.

I'm at a loss on how to get this running...anyone? Also I put it here as no doubt Ace will not be the only game to have this problem.

(Edit: Claw also complains about a 64 bit system and wount run even after setting the compat settings.)

Last edited by Yengoshi; 23-11-2012 at 02:41 PM. Reason: Claw
Yengoshi is offline                         Send a private message to Yengoshi
Reply With Quote
Old 23-11-2012, 03:41 PM   #2
dosraider
Dismembered.
 
dosraider's Avatar

 
Join Date: Aug 2007
Location: Dixmuide, Belgium
Posts: 2,767
Default

Is a win3 / W9x game. (16b - will not run on 64b systems)

Runs fine in dosbox+Win3
Don't use DFend.
Don't use Win CD mount but the excellent dosbox imgmount.

Take a look in the tutorial section, all you need is there.
As for Win3 should you need it: http://www.abandonia.com/vbullet/showthread.php?t=27770
Be sure to read and apply the instructions.

Or run it in VPC-Win3 / VPC-W98(SE) , runs also fine in VPC.
__________________

Not a member of The Victorious People's Shoutbox Liberation Army.
Not a member of the GAG Guerrilla. Don't get A Grip!
FOR RENT
*Advertising space*
dosraider is offline                         Send a private message to dosraider
Reply With Quote
Old 23-11-2012, 06:24 PM   #3
Eagle of Fire
Friendly Fire
 
Eagle of Fire's Avatar

 
Join Date: Sep 2004
Location: Valleyfield, Canada
Posts: 4,892
Default

I'm not used to see users post about Windows 8. It is the new operating system.

Windows have a retarded policy of dropping more and more compatibility from previous OSes... And DOSBox is a free tool maintained by enthusiasms.

There is little for me to say to help you since this is a new problem. I could simply suggest you the same thing than users with Windows 7: look on your installation CD for compatibility options which don't install automatically. Then you might also want to go on the DOSBox site to ask them the question as it might simply be that DOSBox is not compatible with Windows 8 or has issues with it and they might be able to correct this in the future.
__________________
I'm on a hot streak... Literally.
Proud member of The Abandoned since 2005.
Eagle of Fire is offline                         Send a private message to Eagle of Fire
Reply With Quote
Old 23-11-2012, 07:16 PM   #4
Yengoshi
Newbie

 
Join Date: Nov 2012
Posts: 4
Default

DOSBox itself runs fine its just games anyway I figured it was something to do with it being a 64 bit O/S, so I installed my old copy of XP 32 bit under a VM got Claw installed now and updated it runs plays the intro movie, then I get the music and sound FX but a blank screen then I get a error saying Claw has encountered a problem and needs to close. Even with 95 compat and 256 colours and a low res set in compatibility options.
Yengoshi is offline                         Send a private message to Yengoshi
Reply With Quote
Old 23-11-2012, 07:18 PM   #5
The Fifth Horseman
FUTURE SCIENCE BASTARD
 
The Fifth Horseman's Avatar


 
Join Date: Oct 2004
Location: Opole, Poland
Posts: 14,264
Default

Check if there are any notes about it at the end of the review. Some of those games require additional steps to run.
__________________

"God. Can't you people see I'm trying to commit a crime against science and nature here?"
-- Reed Richards
The Fifth Horseman is offline                         Send a private message to The Fifth Horseman
Reply With Quote
Old 23-11-2012, 07:30 PM   #6
Yengoshi
Newbie

 
Join Date: Nov 2012
Posts: 4
Default

Quote:
Originally Posted by The Fifth Horseman View Post
Check if there are any notes about it at the end of the review. Some of those games require additional steps to run.
Just have all it mentions are about climbing ladders nothing about the game crashing after getting the a blank screen with music and sound fx.
Yengoshi is offline                         Send a private message to Yengoshi
Reply With Quote
Old 23-11-2012, 07:33 PM   #7
Eagle of Fire
Friendly Fire
 
Eagle of Fire's Avatar

 
Join Date: Sep 2004
Location: Valleyfield, Canada
Posts: 4,892
Default

I didn't catch the fact that this game is a Windows 3.11 game.

This thread might be able to help you.
__________________
I'm on a hot streak... Literally.
Proud member of The Abandoned since 2005.
Eagle of Fire is offline                         Send a private message to Eagle of Fire
Reply With Quote
Old 23-11-2012, 07:38 PM   #8
Yengoshi
Newbie

 
Join Date: Nov 2012
Posts: 4
Default

Quote:
Originally Posted by Eagle of Fire View Post
I didn't catch the fact that this game is a Windows 3.11 game.

This thread might be able to help you.
I didn't think Ace was that old. Just tried Ace and it runs fine under XP expect for a minor graphical glitch that being the status text displaying a weird colour. (The text that shows what your currently selecting.) Claw still crashes though.

Edit: Ok So I installed 3.1 and got a CD driver for it and installed Ace however when I go to run it it says that some library files are missing and that I need to re-install the application.

Last edited by Yengoshi; 23-11-2012 at 09:09 PM.
Yengoshi is offline                         Send a private message to Yengoshi
Reply With Quote
Old 24-11-2012, 09:41 AM   #9
Japo
Autonomous human
 
Japo's Avatar


 
Join Date: Mar 2006
Location: ,
Posts: 4,538
Default

Not sure, but it may be this:
http://www.abandonia.com/vbullet/showthread.php?t=21198
__________________
Life starts every day anew. Prospects not so good...
Japo is offline                         Send a private message to Japo
Reply With Quote
Old 24-11-2012, 12:11 PM   #10
The Fifth Horseman
FUTURE SCIENCE BASTARD
 
The Fifth Horseman's Avatar


 
Join Date: Oct 2004
Location: Opole, Poland
Posts: 14,264
Default

It's recommended that you use this copy of Windows within DOSBox: http://www.abandonia.com/vbullet/showthread.php?t=27770
Comes preinstalled with the usual pre-requisite libraries, and if something extra turns out neccesary we'll do our best to update it accordingly.
__________________

"God. Can't you people see I'm trying to commit a crime against science and nature here?"
-- Reed Richards
The Fifth Horseman is offline                         Send a private message to The Fifth Horseman
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows For $20.000 andy_blah Blah, blah, blah... 18 29-05-2006 05:38 PM
Most Used Windows 9x Os win98 Tech Corner 14 28-04-2005 05:25 PM
Windows Kerebear Blah, blah, blah... 9 31-01-2005 05:16 PM
Windows Xp futball_luv Troubleshooting 1 24-01-2005 06:47 PM
Windows Xp - Windows Explorer Search Braindead Tech Corner 2 05-01-2005 08:41 PM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump
 


The current time is 03:29 PM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.