Go Back   Forums > Abandonia.com > Games Discussion
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-04-2006, 09:06 AM   #231
The Fifth Horseman
FUTURE SCIENCE BASTARD
 
The Fifth Horseman's Avatar


 
Join Date: Oct 2004
Location: Opole, Poland
Posts: 14,264
Default

1. Check DosBox.conf and set the soundcard emulation to Sound Blaster Pro or Sound Blaster 2 Pro.
2. Check the game's setup file, and make sure it is configured to use Sound Blaster, IRQ 7, 220h, DMA 1.
__________________

"God. Can't you people see I'm trying to commit a crime against science and nature here?"
-- Reed Richards
The Fifth Horseman is offline                         Send a private message to The Fifth Horseman
Reply With Quote
Old 29-04-2006, 02:16 AM   #232
Unregistered User
Guest
Default

To fix DUNE sound audio under XP try

duneprg AMR VGA MID330 HIM 386

in dune.bat

:Titan: k: :bye:
                       
Reply With Quote
Old 23-05-2006, 08:43 PM   #233
Christoph
Guest
Default

HOW TO ACTIVATE SOUNDBLASTER!

Great Game.

for me the setup (install.exe) didnt work to change soundsettings, but i found
a way to activate the soundblaster (im sure you need dosbox anyway).
Just edit the dune.bat and write SDB just behind the 386... you can also set the language there. My dune.bat now looks like this:
@echo off
duneprg GER VGA EMS 386 SDB

you can also write ADL for adlib.. but who wants this, when soundblaster can do the work
                       
Reply With Quote
Old 28-05-2006, 11:36 PM   #234
Guest
Guest
Default

<div class='quotetop'>QUOTE(Menasor @ Jan 31 2006, 03:42 PM) [snapback]202028[/snapback]</div>
Quote:
Does this copy of Dune have that Cheat Modifier? Ive got an old copy on two disks form back in the day...and at the dos prompt you execute d.exe and it runs the game with the modifier...

Dune ranks as my favourite all time game...Still waiting for a game that would be similar to it...Has anyone played Reunion?
[/b]
Would you, or anyone else, happen to still have the cheat?
I am currenlty searching for it, and iit seems, that every copy you find from the cheat on any site I looked is missing the overlay file, dune.trn
So the cheat comes back with, Trainer missing overlay. Then the cheat doesn't work.

Could anybody help me with this?

Mail me at scdebaay[at]hotmail.com.

Many thanks!
                       
Reply With Quote
Old 28-07-2006, 03:53 PM   #235
Guest
Guest
Default

Yihaaaaa!!!

Went to a shop today and saw the Dune CD-version for 0.98 eurocents...

"We saw you coming from the other sietch"

"uhmm..."

I'm off!!! :brain:
                       
Reply With Quote
Old 28-07-2006, 08:10 PM   #236
Guest
Guest
Default

And for the people who can't get the music to work (Win XP with Sp2)

Download VDMSound

Run install WITH VDM-sound (the cd-version stutters that it can't mount the file, neglect it)

Automatic configuration

Run dune with VDM-sound.

I have the VOICES and the Sound!

WOOOTTT :bleh:
                       
Reply With Quote
Old 31-07-2006, 11:59 AM   #237
The Fifth Horseman
FUTURE SCIENCE BASTARD
 
The Fifth Horseman's Avatar


 
Join Date: Oct 2004
Location: Opole, Poland
Posts: 14,264
Default

Congrats, dude!
__________________

"God. Can't you people see I'm trying to commit a crime against science and nature here?"
-- Reed Richards
The Fifth Horseman is offline                         Send a private message to The Fifth Horseman
Reply With Quote
Old 05-08-2006, 07:19 PM   #238
Jazeker
Guest
Default

Anyone that can help me ?

I used to LOVE this game and mostly the music. Now I get it to run under dosbox, but I get no music

Some tips perhaps ?

Thanks!
                       
Reply With Quote
Old 05-08-2006, 07:56 PM   #239
Sith-Avenger
Newbie

 
Join Date: Jul 2006
Location: ,
Posts: 24
Default

<div class='quotetop'>QUOTE(Jazeker @ Aug 5 2006, 07:19 PM) [snapback]246882[/snapback]</div>
Quote:
Anyone that can help me ?

I used to LOVE this game and mostly the music. Now I get it to run under dosbox, but I get no music

Some tips perhaps ?

Thanks!
[/b]
Hi,
have you tried the fix described in the post 2 slots above yours? If not then perhaps you could try that and see how you get on.
__________________
<div align="center">(\_/)
()
(> <)

This is Bunny. Copy Bunny to Your signature to help him on his way to world domination.</div>
Sith-Avenger is offline                         Send a private message to Sith-Avenger
Reply With Quote
Old 12-08-2006, 05:34 AM   #240
shun
Lurker

 
Join Date: Aug 2006
Location: ,
Posts: 1
Default

Hi

I had the same problem with Dosbox Jazeker.
Try to run "comm.bat" instead of "dune.bat".
The sound is ok, however I get no voices.
__________________
shun is offline                         Send a private message to shun
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dune Paco D 12 26-12-2014 08:05 AM
Dune Spaceball Gaming Zone 21 20-01-2005 10:32 AM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump
 


The current time is 01:00 AM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.