Go Back   Forums > Abandonia.com > Troubleshooting
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-04-2007, 11:11 PM   #1
sojourner
Newbie

 
Join Date: Apr 2007
Location: ,
Posts: 2
Default

I am having trouble with setting up Basic Dos Commands...for one thing my screen shows a prompt for Z:\..not the request for C:\...

Then...as I proceed to enter the basic commands of mkdir and then "mdtest"...it responds with unable to make: and then unable to make: test....

Can someone help me to walk through this?

sojourner
sojourner is offline                         Send a private message to sojourner
Reply With Quote
Old 04-04-2007, 11:27 PM   #2
_r.u.s.s.
I'm not Russ
but an ex-alektorophobic
 
_r.u.s.s.'s Avatar


 
Join Date: May 2005
Location: Nitra, Slovakia
Posts: 6,533
Default

to get in to c directory, you have to mount it at first (cause dosbox is emulator and you are working with virtual directory tree).
so type in

mount
example:
Code:
mount c: d:\games
then to get in to c directory type "C:"
about mkdir, you cant make directories in Z: drive
__________________
_r.u.s.s. is offline                         Send a private message to _r.u.s.s.
Reply With Quote
Old 05-04-2007, 07:26 AM   #3
Scatty
Treasure hunter
 
Scatty's Avatar

 
Join Date: Jan 2006
Location: Little big small world
Posts: 1,906
Default

One thing more - to change directories in DosBox, type cd directory (where directory is the directory you want to change to, obviously).
Useful if you mount a drive, not a directory.
Scatty is offline                         Send a private message to Scatty
Reply With Quote
Old 05-04-2007, 12:41 PM   #4
The Fifth Horseman
FUTURE SCIENCE BASTARD
 
The Fifth Horseman's Avatar


 
Join Date: Oct 2004
Location: Opole, Poland
Posts: 14,276
Default

You might want to check out the official DosBox FAQ, and particularly this part of it. It is quite helpful for users unfamiliar with DosBox.

I suggest you also read the pages about command line, internal programs (very important!) and the config file.
__________________

"God. Can't you people see I'm trying to commit a crime against science and nature here?"
-- Reed Richards
The Fifth Horseman is offline                         Send a private message to The Fifth Horseman
Reply With Quote
Old 07-04-2007, 01:32 AM   #5
Guest_sojourner_*
Guest
Default

Still no dice...

what command do I enter after

Z:\>
                       
Reply With Quote
Old 07-04-2007, 11:47 AM   #6
sojourner
Newbie

 
Join Date: Apr 2007
Location: ,
Posts: 2
Default

QUOTE(_r.u.s.s. @ Apr 4 2007, 11:27 PM) [snapback]286196[/snapback]
Quote:
to get in to c directory, you have to mount it at first (cause dosbox is emulator and you are working with virtual directory tree).
so type in

mount
example:
Code:
mount c: d:\games
then to get in to c directory type "C:"
about mkdir, you cant make directories in Z: drive


[/b]
sojourner is offline                         Send a private message to sojourner
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Albion Setup nighthawk Troubleshooting 1 19-02-2007 10:18 AM
Your Computer Setup Grinder Blah, blah, blah... 12 08-02-2006 08:15 PM
Help With Tie Fighter Iso Setup DrLitebur Troubleshooting 7 06-06-2005 04:42 PM
Linux (ubuntu) Setup Help chickenman Tech Corner 8 18-04-2005 09:26 PM
Warcraft Setup Yuri2356 Troubleshooting 4 26-02-2005 11:56 AM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump
 


The current time is 05:54 AM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.