Go Back   Forums > Abandonia.com > Troubleshooting
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 21-04-2008, 10:18 AM   #1
hambone1988
Lurker

 
Join Date: Apr 2008
Posts: 1
Unhappy Mechwarriors & Config Help

im running dosbox v0.72 on windows vista and downloaded mechwarriors, it starts and runs, but the screen always goes black after awhile and locks up when im in a battle. Anyone know how to fix this?

Also im running my computer as an administrator and have tried to change the settings in dosbox (the conf stuff), but it will not let me save it it says "Access to C:\programfiles\dosbox-0.72/dosbox.conf was denied" when i try to save.

I havent had any problems running anyother games except this one. i was just wondering if i have to alter my settings or something..??:confused:
hambone1988 is offline                         Send a private message to hambone1988
Reply With Quote
Old 21-04-2008, 10:32 AM   #2
dosraider
Dismembered.
 
dosraider's Avatar

 
Join Date: Aug 2007
Location: Dixmuide, Belgium
Posts: 2,767
Default

You're not as much Administrator on Vista as you think, program files is an protected folder.
Copy the dosboxconf to your user folder, and point the shortcut towards that new conf.
Read the dosbox readme.

Or if you have partitions, install dosbox on D...
__________________

Not a member of The Victorious People's Shoutbox Liberation Army.
Not a member of the GAG Guerrilla. Don't get A Grip!
FOR RENT
*Advertising space*
dosraider is offline                         Send a private message to dosraider
Reply With Quote
Old 21-04-2008, 12:39 PM   #3
The Fifth Horseman
FUTURE SCIENCE BASTARD
 
The Fifth Horseman's Avatar


 
Join Date: Oct 2004
Location: Opole, Poland
Posts: 14,276
Default

You need to change the MPU-401 emulation setting. Which is indeed done by modifying a specific part of the config file.

What you need to find in the config file:
mpu401=intelligent
What you need to change it to is either
mpu401=uart
- or -
mpu401=none
And the game will run just fine.
__________________

"God. Can't you people see I'm trying to commit a crime against science and nature here?"
-- Reed Richards
The Fifth Horseman is offline                         Send a private message to The Fifth Horseman
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
keyb config in dos box le gitane Troubleshooting 4 20-03-2009 11:10 PM
Dosbox 0.65 Config RemX Troubleshooting 15 29-12-2006 08:27 PM
Dosbox Config Mike_G Troubleshooting 2 31-10-2006 12:43 PM
Dosbox Config eternal light Troubleshooting 1 11-07-2005 09:27 AM
Dosbox Config frustrated Troubleshooting 8 22-02-2005 06:22 PM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump
 


The current time is 08:12 PM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.