Go Back   Forums > Abandonia.com > Troubleshooting
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 30-01-2011, 09:17 AM   #11
Kugerfang
_r.u.s.s. changed it :'(
 
Kugerfang's Avatar


 
Join Date: Apr 2008
Location: Amerika, Netherlands
Posts: 429
Default

I've set up Win98SE and it's working great. Do I need to install any special drivers or is it gonna work just fine without them? Should I dig out my old AOL discs and get free internet while you suckers pay for yours?
__________________
"The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it."

-Terry Pratchett
Kugerfang is offline                         Send a private message to Kugerfang
Reply With Quote
Old 30-01-2011, 10:51 AM   #12
Scatty
Treasure hunter
 
Scatty's Avatar

 
Join Date: Jan 2006
Location: Little big small world
Posts: 1,905
Default

Don't know how VPC handles the natively installed graphics card, but it might not hurt to try to find Win98 drivers for it. If you're gonna use games with 3D acceleration there you might need them.
For soundcard it's not that necessary, default Windows drivers should do the job unless they can't recognize the card, if it's a recent brand.
Scatty is offline                         Send a private message to Scatty
Reply With Quote
Old 30-01-2011, 10:55 AM   #13
The Fifth Horseman
FUTURE SCIENCE BASTARD
 
The Fifth Horseman's Avatar


 
Join Date: Oct 2004
Location: Opole, Poland
Posts: 14,270
Default

You'll proably need drivers for whatever hardware VPC is emulating, unless Win98 has that hardware covered by its' bundled driver package.
__________________

"God. Can't you people see I'm trying to commit a crime against science and nature here?"
-- Reed Richards
The Fifth Horseman is offline                         Send a private message to The Fifth Horseman
Reply With Quote
Old 30-01-2011, 11:20 AM   #14
Japo
Autonomous human
 
Japo's Avatar


 
Join Date: Mar 2006
Location: ,
Posts: 4,607
Default

You don't need any drivers, you're covered by Win98SE. VPC emulates very basic hardware, and during the machine creation wizard it asks you what OS you plan to install, surely to make sure the hardware environment is supported. About the graphic card, as Russ said your real one is invisible inside the virtual machine, you only have a shitty 16 MB or so one, emulated with your real CPU.
__________________
Life starts every day anew. Prospects not so good...
Japo is offline                         Send a private message to Japo
Reply With Quote
Old 31-01-2011, 09:31 AM   #15
GTX2GvO
The (Web)Space Pirate
 
GTX2GvO's Avatar

 
Join Date: Feb 2007
Location: Schijndel, Netherlands
Posts: 864
Default

Quote:
Originally Posted by Japo View Post
.....you only have a shitty 16 MB or so one, emulated with your real CPU.
It's only 8MB.

My advise on a Win98SE VPC is:
HDD: 16 GB MAX (8~10GB recommended)
RAM: between 128 MB (MIN) and 384MB (MAX)
__________________
Greetings from GTX2GvO.

Member of The Victorious People's Shoutbox Liberation Army.
GTX2GvO is offline                         Send a private message to GTX2GvO
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't Get Win95 Game To Run In Xp Ol Dirty Bastard Troubleshooting 14 18-02-2015 07:00 PM
Win95 Vs. Winnt Compatibility Gormash Troubleshooting 5 10-12-2007 12:46 PM
Emulating A Cd Drive? Sakar Tech Corner 7 05-09-2005 10:35 AM
Trouble Emulating Sound... LongPing Troubleshooting 15 26-01-2005 04:00 PM
Problem Trying To Get Win95 Games To Run Fawfulhasfury Troubleshooting 10 11-12-2004 10:44 PM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump
 


The current time is 08:50 PM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.