Go Back   Forums > Abandonia.com > Games Discussion
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 19-12-2005, 10:28 AM   #21
insidewil
Newbie

 
Join Date: Dec 2005
Location: ,
Posts: 3
Default

kinda slow game, but it works... not maybe a favourite, but liked the easy controls which I find very important in a point and click game
__________________



Farewell my friend!
insidewil is offline                         Send a private message to insidewil
Reply With Quote
Old 22-12-2005, 06:14 PM   #22
skyeye
Guest
Default

i really like the game but having some trouble to, it won't run under dosbox so i run it in xp, it turned all the sounds of, but it doesn't run properly, i can seve and load, can pick up things but can not choose things frim my inventory, every time i try the game just stops. anyone has a solution?
(my apology if my english isn't correct, i'm writing this whit a dictonairy in my hand)
                       
Reply With Quote
Old 22-12-2005, 06:20 PM   #23
skyeye
Lurker

 
Join Date: Dec 2005
Location: ,
Posts: 1
Default

i have registered so if anyone has an answer and wants to keep the board clean, he or she can email me
skyeye is offline                         Send a private message to skyeye
Reply With Quote
Old 21-02-2006, 06:59 PM   #24
Sebatianos
[BANNED]
 
Sebatianos's Avatar

 
Join Date: Oct 2004
Location: Ljutomer, Slovenia
Posts: 3,883
Default

Well, I'm among the lucky people who are trying out the new DOSBox 0.64 and I can tell you that the game runs at a normal speed! You still need to wind it up to 20.000 cycles, but it works perfectly then (and the new DOSBox uses less CPU power even at such high cycles).
k:
Sebatianos is offline                         Send a private message to Sebatianos
Reply With Quote
Old 01-04-2007, 03:48 AM   #25
twig
Newbie

 
Join Date: Feb 2007
Location: ,
Posts: 3
Default

I know this thread is old, really old, but I'm having a major problem running this game. It worked fine the first time I ran it. I got tired, saved, quit playing, and now I can't run it again. Well, I can run the game, but if I try to talk to anyone or look at anything the game just shuts down. Any ideas? I've tried all sorts of things but nothing helped. I'm running it in DosBox, by the way. I adjusted CPU cycles, configured sound several ways, ran under replay, etc. If I try to run it in XP I don't get any graphics, just sound. Blah! I'm so irritated! I looked but I didn't see anyone else had this problem. If anyone is out there, PLEASE HELP!


+++MERGED+++

Okay, so I looked at an earlier post and figured out, much to my dismay, why it wasn't working. It seems I tried to get the speech to work by enabling the digital sound in setup. Unfortunately, I had another problem with the game. I couldn't see any of the movies. I had to guess what happened. When a "movie" would come up, the screen would get all weird looking and I just had to press the "Esc" button. All in all, I'd say the game was pretty dull. I wished there were more times that I could press the "Esc" button and skip all of it. The game just seemed like a lot of busy work. I didn't like it much. I don't think all of the "movies" I missed could possible have made up for it. Well, onto better things.
twig is offline                         Send a private message to twig
Reply With Quote
Old 29-07-2008, 10:41 PM   #26
Nirklars
Newbie

 
Join Date: Jul 2008
Location: Kiruna, Sweden
Posts: 12
Default Solutions and failures.

Quote:
Originally Posted by peregy View Post
i have a problem when i get out of the train on the begining it close the game,i tried in dos box and the same thing is happening
Greetings everyone. Im trying to run this game in DosBox as well but currently I'm failing. Having the same trouble as this bloke with different sound settings. I have tried some combinations and come up with one solution. I fear it's not enough to enable sound though.

Disabling the sound completely solves the intro crash (occurs when getting of the train)
Saving without sound and then loading with sound after this scene solves it temporarily (until the next speech from our protagonist occurs...)
Tried soundblaster compatable, soundblaster 16 and more. Same error.

Disabling any writing protection to the folder and files solves the saving bug In windows - right click the folder - properties - and uncheck writing protection.

Any suggestions on how to run this properly with sound? I'm at a loss here.
It seems, without a "real" "old" computer either you play it without sound or not at all.

Kind Regards
/Nick
Nirklars is offline                         Send a private message to Nirklars
Reply With Quote
Old 05-09-2009, 03:31 PM   #27
BranjoHello
Skilled WormMaster
 
BranjoHello's Avatar

 
Join Date: Mar 2006
Location: Stara Pazova, Serbia and Montenegro
Posts: 584
Default

Well, I'm in quite a shity situation.
I played the game yesterday and everything worked fine, today I can't load yesterday's save and I passed 30% of the game and don't feel like playing from the beginning.

This is what pop up when I try to load:


Any ideas if this is repairable? :wondering:


EDIT:
The solution is to start "Vic32" instead of "Gene", beats me if there is any logic in this, but important thing is that it works.
Now if anyone would have this problem would know the solution form here.
__________________
I'm just G@mer4Life!!!
Life is tricky, it doesn't have "Load Game"!


Last edited by BranjoHello; 05-09-2009 at 03:42 PM.
BranjoHello is offline                         Send a private message to BranjoHello
Reply With Quote
Old 29-08-2013, 10:25 PM   #28
BrotherPeas
Lurker

 
Join Date: Dec 2011
Location: ,
Posts: 1
Default Saving/Restoring problem - possible solution

Hi,
For anyone else who is trying to save the game and nothing happens:
I found someone posting somewhere who suggested this, and it worked (for me): bring up the menu; position the mouse over the save icon (or the restore icon, if you're trying to restore); move the mouse pointer to the middle of the screen; click. That brings up the save (or the restore) list.
- FrP
BrotherPeas is offline                         Send a private message to BrotherPeas
Reply With Quote
Old 25-10-2015, 06:16 PM   #29
Gene machinist
Guest
Default

Quote:
Originally Posted by twig View Post
I know this thread is old, really old, but I'm having a major problem running this game. It worked fine the first time I ran it. I got tired, saved, quit playing, and now I can't run it again. Well, I can run the game, but if I try to talk to anyone or look at anything the game just shuts down. Any ideas? I've tried all sorts of things but nothing helped. I'm running it in DosBox, by the way. I adjusted CPU cycles, configured sound several ways, ran under replay, etc. If I try to run it in XP I don't get any graphics, just sound. Blah! I'm so irritated! I looked but I didn't see anyone else had this problem. If anyone is out there, PLEASE HELP!
I've run into the same issue as the above poster. The game runs fine if I disable digital audio, but the voice acting is one of the best parts of this game, so running it without voiceover would suck the enjoyment out of it for me.

Dosbox seems to claim full compatibility for this game, and obviously others have gotten it to work. Could anyone help me figure out how to get this to work properly?

I've tried running the game with all the soundblaster options, and with gravis ultrasound. Same result each time, and the same thing also happens when I choose manual configuration and match it up to the dosbox settings instead of auto-detect. Nothing is set as read-only.

My actual OS is windows 7 x64, if it matters. The specs of my machine is:
Processor: i7 4790k
Graphics card: Asus gtx 980
Motherboard: Asus Z97-A
RAM: Kingston hyperx fury 16GB
Storage: Samsung 840 EVO
                       
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Machine Hunter [SOLD] Hadiel Rejected requests 19 03-01-2013 09:17 PM
Incredible Machine, The Kosta Games Discussion 40 27-04-2011 04:26 PM
War Wind II - Human Onslaught samus2k Approved Requests 7 27-02-2010 06:14 AM
Gene Wars Danarth Troubleshooting 4 30-10-2005 05:48 PM
Fax Machine Sameeralord Tech Corner 12 03-08-2005 07:00 AM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump
 


The current time is 01:21 PM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.