Go Back   Forums > Abandonia.com > Troubleshooting > General compatibility fixes
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 26-11-2005, 05:54 PM   #11
win98
In the loop on hardware.
 
win98's Avatar

 
Join Date: Apr 2005
Location: Wellington, New Zealand
Posts: 890
Default

Ok if you had windows98 you would not need the bootdisk f you dual booted them so you could go into windows98 to play dos games use xp to download games and if games did not work inside windows98 you could run them from the dos commnad promot aka the option to restart in MS-DOS mode.
win98 is offline                         Send a private message to win98
Reply With Quote
Old 26-11-2005, 10:13 PM   #12
Petter1979
Game freak

 
Join Date: Apr 2004
Location: ,
Posts: 117
Default

Well i could have, but i do not own a legal copy of win98, so i cant do that.

but i do like my solution though with the hardware/software that i got.

only the boot files and autoexec.bat and config.sys is on the bootdisk, rest of the cdrom/sound/mouse drivers is on the FAT32 partition. So its not like the computer takes long time to boot up.
Petter1979 is offline                         Send a private message to Petter1979
Reply With Quote
Old 26-11-2005, 11:36 PM   #13
win98
In the loop on hardware.
 
win98's Avatar

 
Join Date: Apr 2005
Location: Wellington, New Zealand
Posts: 890
Default

Well if your ok with the way you do it that's fine will me. But I own licenes to windows 95 98 and xp and I have my prefrence infact everyone does so I think I have said enough in this post.
win98 is offline                         Send a private message to win98
Reply With Quote
Old 13-12-2005, 04:27 PM   #14
Rogue
10 GOSUB Abandonia
20 GOTO 10
 
Rogue's Avatar

 
Join Date: Nov 2004
Location: Afrim, Albania
Posts: 2,113
Default

Quote:
Originally posted by Petter1979@Nov 26 2005, 07:17 AM
Quote:
Nice PC anyway it would be better having windows 98 on c:\ and you configre dos drivers for it and boot to win98 command promt to run the games after running a bat file you make in wordpad after copying the autoexec and renaming it. Anyway that is what I would do.


hmm why should i use WIN98? i dont have a registrered version, only have WinXP with reg key.

for what use do i need win 98?

With the computer i have build i have:

DOS 7.1 with bootdisk inserted, im playing the old games with this config.

or

Windows XP for when i need to download games
Better option is to have DOS shortcut(s) from Win98. (I posted this many times )

Reason to still run Win98 - compatibility issues with many games that XP has.

But because you don't have a copy of it, then never mind my post. :whistle:
Rogue is offline                         Send a private message to Rogue
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What Games Would You Recommend For A Computer Used As An Arcade Machine? The Fifth Horseman Gaming Zone 23 30-05-2007 06:46 PM
The New Computer! TheChosen Blah, blah, blah... 25 05-11-2006 01:35 PM
Damn It! I Knew They Will Blame The Computer Games Again... gregor Blah, blah, blah... 39 20-09-2006 02:09 AM
Ouch Computer Cant Play 3d Games punch999 Tech Corner 35 23-02-2006 06:43 PM
My New Computer. The Niles Tech Corner 30 25-11-2004 10:52 AM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump
 


The current time is 06:57 PM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.