Go Back   Forums > Community Chatterbox > Tech Corner
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 25-02-2014, 06:06 PM   #1
HeidiBedwani
Newbie

 
Join Date: Feb 2014
Posts: 2
Default TROUBLE WITH INSTALLATION OF DOSBOX

Hello,
I've been in SourceForge (http://sourceforge.net/projects/dosbox/) downloading DOSBox for my Windows platform. An error message stating that
DOSBox0.74-win32-installer(1).exe isn't a valid Win32 application keeps repeating. Is there any solution for this?
Thanks.
HeidiBedwani is offline                         Send a private message to HeidiBedwani
Reply With Quote
Old 25-02-2014, 09:40 PM   #2
The Fifth Horseman
FUTURE SCIENCE BASTARD
 
The Fifth Horseman's Avatar


 
Join Date: Oct 2004
Location: Opole, Poland
Posts: 14,268
Default

Upload the file you downloaded and post a link to it. I need to see what did you actually get from there.
__________________

"God. Can't you people see I'm trying to commit a crime against science and nature here?"
-- Reed Richards
The Fifth Horseman is offline                         Send a private message to The Fifth Horseman
Reply With Quote
Old 26-02-2014, 05:32 AM   #3
HeidiBedwani
Newbie

 
Join Date: Feb 2014
Posts: 2
Default

I can't open the file in the first place.
HeidiBedwani is offline                         Send a private message to HeidiBedwani
Reply With Quote
Old 26-02-2014, 07:50 AM   #4
The Fifth Horseman
FUTURE SCIENCE BASTARD
 
The Fifth Horseman's Avatar


 
Join Date: Oct 2004
Location: Opole, Poland
Posts: 14,268
Default

Your machine has to download the file before it can run it.
Either you're trying to run the file from the net or your browser is set to run all executable files you click links to (incidentally, that's a gaping security hole).

Your system has downloaded something. The question is what that something is, and I don't have a crystal ball here.

Nobody is telling you to open the problematic file, just download it to your system and pass me a copy so that I can figure out what is going on.

Incidentally, have you tried to download it with another browser?
__________________

"God. Can't you people see I'm trying to commit a crime against science and nature here?"
-- Reed Richards
The Fifth Horseman is offline                         Send a private message to The Fifth Horseman
Reply With Quote
Old 26-02-2014, 05:27 PM   #5
Japo
Autonomous human
 
Japo's Avatar


 
Join Date: Mar 2006
Location: ,
Posts: 4,561
Default

I would try re-downloading first
__________________
Life starts every day anew. Prospects not so good...
Japo is offline                         Send a private message to Japo
Reply With Quote
Old 10-04-2016, 05:20 PM   #6
DEB
Newbie

 
Join Date: Sep 2006
Location: ,
Posts: 17
Question Windows 10

I have Dosbox ( DOSBox0.74-win32-installer(1).exe ) on my Vista O/S. It works fine.
However, will this work on Windows 10 ?
DEB is offline                         Send a private message to DEB
Reply With Quote
Old 10-04-2016, 07:39 PM   #7
arete
If All Else Fails, Play Dead
 
arete's Avatar


 
Join Date: May 2008
Location: Waterside, South Africa
Posts: 3,133
Default

Is the windows 10 machine also win 32?
__________________

"You have heard that it was said, 'You shall love your neighbor and hate your enemy.' But I say to you, love your enemies, bless those who curse you, do good to those who hate you, and pray for those who spitefully use you and persecute you..."
arete is offline                         Send a private message to arete
Reply With Quote
Old 10-04-2016, 09:02 PM   #8
Smiling Spectre
10 GOSUB Abandonia
20 GOTO 10
 
Smiling Spectre's Avatar




 
Join Date: Mar 2009
Location: Cherkessk, Russian Federation
Posts: 1,981
Send a message via ICQ to Smiling Spectre Send a message via AIM to Smiling Spectre Send a message via MSN to Smiling Spectre
Default

I have several different DOSBox assemblies, and all of them works on my Win10 x64. I bet, x32 will be fine too.
__________________
Smiling Spectre is offline                         Send a private message to Smiling Spectre
Reply With Quote
Old 12-04-2016, 04:26 PM   #9
DEB
Newbie

 
Join Date: Sep 2006
Location: ,
Posts: 17
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by Smiling Spectre View Post
I have several different DOSBox assemblies, and all of them works on my Win10 x64. I bet, x32 will be fine too.
Great. I hope....

Do you have the x32 version of DOSBox ?

Thanks.

Last edited by DEB; 12-04-2016 at 04:34 PM.
DEB is offline                         Send a private message to DEB
Reply With Quote
Old 12-04-2016, 04:31 PM   #10
DEB
Newbie

 
Join Date: Sep 2006
Location: ,
Posts: 17
Default

Quote:
Originally Posted by arete View Post
Is the windows 10 machine also win 32?
I don't know. I haven't bought it yet....
DEB is offline                         Send a private message to DEB
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Warcraft II Installation in Dosbox Edward1986 Tech Corner 4 09-09-2013 05:06 AM
DOSBox Mac - Games that require installation P-Dunn Troubleshooting 6 26-06-2008 09:02 PM
Installation Trouble Albion boothill22 Troubleshooting 1 27-04-2007 10:52 AM
Wayne Gretzky Hockey Iii (dosbox Installation) seneca Troubleshooting 4 24-11-2006 01:06 AM
Dosbox Installation sl4d3 Troubleshooting 2 30-08-2006 08:25 AM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump
 


The current time is 04:15 PM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.