Go Back   Forums > Abandonia.com > Games Discussion
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-02-2006, 02:56 PM   #11
Gluffas
Guest
Default

Well as far as i remeber the torches dont burn over time but over movments between rooms, id say you can change room 15 times or so per torch. But thats the NES ver, dunno about the Win. ver.
                       
Reply With Quote
Old 22-03-2006, 06:51 AM   #12
wardrich
Guest
Default

Go for the NES version. Not only does it include decent sound, the music is absolutely stunning. One of the best game soundtracks of all time IMO. Not only are the songs good, but they really help bring an atmosphere and mood to the game and draw you in.
                       
Reply With Quote
Old 24-03-2006, 02:27 AM   #13
Doc Adrian
Game Wizzard

 
Join Date: Mar 2005
Location: Shella, Kenya
Posts: 254
Default

Quote:
Originally posted by frd@Jan 7 2006, 01:11 AM
Greetings, that's my first post here.
I've just started playing Shadowgate but I've a feeling that in the beginning
the torch goes out too quickly, I can open the door in the first hallway only if
I'm really quick. I got virtually no time to examine anything on my way. Is that
the way it was meant to be played, or should I probably turn to slowing down
the machine? What matters for me is how it was originally meant to be played.
Does any of you who played it long ago remember?
The First torch you have seems to go out faster, after that it is based on how many actions you do. when the game says "The torch begins to flicker..." Change it, and change it quick
Doc Adrian is offline                         Send a private message to Doc Adrian
Reply With Quote
Old 09-05-2006, 02:31 AM   #14
Guest_marco
Guest
Default

the game freezes everytime i try to save, can anyone help me out?
Thanks
                       
Reply With Quote
Old 11-05-2006, 01:20 PM   #15
bruno
Home Sweet Abandonia
 
bruno's Avatar


 
Join Date: Aug 2005
Location: Olivais, Portugal
Posts: 757
Default

Quote:
Originally posted by Guest_marco@May 9 2006, 03:31 AM
the game freezes everytime i try to save, can anyone help me out?
Thanks
did you run the game with dosbox, when the run is working in Windows, you maybe have some bugs, or in the proprities of the game did you have the option to save in the disc? :whistle:
bruno is offline                         Send a private message to bruno
Reply With Quote
Old 04-08-2006, 01:49 PM   #16
sailorgirl
Guest
Default

<div class='quotetop'>QUOTE(Doc Adrian @ Mar 24 2006, 03:27 AM) [snapback]216806[/snapback]</div>
Quote:
Quote:
Originally posted by frd@Jan 7 2006, 01:11 AM
Greetings, that's my first post here.
I've just started playing Shadowgate but I've a feeling that in the beginning
the torch goes out too quickly, I can open the door in the first hallway only if
I'm really quick. I got virtually no time to examine anything on my way. Is that
the way it was meant to be played, or should I probably turn to slowing down
the machine? What matters for me is how it was originally meant to be played.
Does any of you who played it long ago remember?
The First torch you have seems to go out faster, after that it is based on how many actions you do. when the game says "The torch begins to flicker..." Change it, and change it quick
[/b]

So HOW do you change the torch :S ?
                       
Reply With Quote
Old 25-10-2006, 09:32 AM   #17
giampiero
Guest
Default



So HOW do you change the torch :S ?
[/quote]

You operate the lit torch on the unlit one, just the way you would in the real world.
                       
Reply With Quote
Old 04-04-2007, 05:34 PM   #18
Guest
Guest
Default

Just a note... I haven't tried using DosBox yet, but when I tried just plain ol' XP, I got the message:

Insert Game Disk 2.
Press Any Key When Ready.


:wallbash:

Just so you know, and can take the XP off the compatibility list.

Unless I'm not doing something right...?
                       
Reply With Quote
Old 05-04-2007, 01:14 PM   #19
The Fifth Horseman
FUTURE SCIENCE BASTARD
 
The Fifth Horseman's Avatar


 
Join Date: Oct 2004
Location: Opole, Poland
Posts: 14,264
Default

If the XP compatibility box is there, someone has been able to play the game in XP. It is possible that one of the files in the game directory needs to contain the path to the game's location - look for it.
__________________

"God. Can't you people see I'm trying to commit a crime against science and nature here?"
-- Reed Richards
The Fifth Horseman is offline                         Send a private message to The Fifth Horseman
Reply With Quote
Old 22-09-2007, 09:04 PM   #20
guest_capi
Guest
Default



I remember playing this game on the NES, so I remember that at certain points you have to cast spells. I can't figure out how to do that, though. I can push "Speak", the computer asks me what I would like to say, but when I try to enter anything, the game freezes.

:wallbash:

Playing in DOSBox 7.2 with all the default settings.
                       
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Saving shadowgate DigitalGrampa Troubleshooting 12 15-03-2009 07:04 PM
Shadowgate 64 - The Trials of the Four Towers [NON-PC] enchantedmoons Invalid Requests 9 30-07-2007 07:10 PM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump
 


The current time is 01:55 PM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.