Go Back   Forums > Abandonia.com > Troubleshooting
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
Old 26-05-2006, 01:23 PM   #1
markus
Lurker

 
Join Date: May 2006
Location: ,
Posts: 1
Unhappy

Hi Guys, I'm very new here so I was wondering if you can help with problem. Ive just downloaded Settlers 2 which I have loved plying for many years. Ive just brought myself a new laptop and unfortunately Settlers 2 doesn't work as it asked for a com port2. Ive looked at this: Troubleshooting

There are 2 occasional problems running Settlers 2 that I am currently aware of.

1. An error about no COM-2 port.

This is usually caused because Settlers 2 supports two players on 1 computer with a split screen mode. It looks for mice on the COM ports but the majority of users today have PS2 or USB mice. If you do not have a COM-2 port enabled on your system you will get an error. The easiest solution is to change your COM-1 port (if you have on) to be COM-2. Settlers 2 seems happy without a COM-1 port if you have a USB or PS2 mouse.
To change your COM port open device manager, and expand "Ports".
Open the properties for COM-1, select the "port settings" tab and click on the "advanced" button.
Change the port to COM2 in the pull-down box, click ok, and click OK again to close the properties.
Close device manager and try re-running Settlers 2.

2. The game simply wont run with or without the patches.

The first thing to try is re-installing the game. If that doesn't solve the problem then try disabling the in-game sounds.
You should run the game by double-clicking on "S2.exe", not "Settler2.exe".
As a last resort you can try using the "NoLFB" utility by Ken Silverman. Download NoLFB from JonsGuides [1 Kb]



BUT my laptop doesn't have any ports!!!!! can any one help?? Thanks
markus is offline                         Send a private message to markus
Old 26-08-2006, 10:03 AM   #2
keli
Guest
Default

QUOTE(markus @ May 26 2006, 01:23 PM) [snapback]232379[/snapback]
Quote:
Hi Guys, I'm very new here so I was wondering if you can help with problem. Ive just downloaded Settlers 2 which I have loved plying for many years. Ive just brought myself a new laptop and unfortunately Settlers 2 doesn't work as it asked for a com port2. Ive looked at this: Troubleshooting

There are 2 occasional problems running Settlers 2 that I am currently aware of.

1. An error about no COM-2 port.

This is usually caused because Settlers 2 supports two players on 1 computer with a split screen mode. It looks for mice on the COM ports but the majority of users today have PS2 or USB mice. If you do not have a COM-2 port enabled on your system you will get an error. The easiest solution is to change your COM-1 port (if you have on) to be COM-2. Settlers 2 seems happy without a COM-1 port if you have a USB or PS2 mouse.
To change your COM port open device manager, and expand "Ports".
Open the properties for COM-1, select the "port settings" tab and click on the "advanced" button.
Change the port to COM2 in the pull-down box, click ok, and click OK again to close the properties.
Close device manager and try re-running Settlers 2.

2. The game simply wont run with or without the patches.

The first thing to try is re-installing the game. If that doesn't solve the problem then try disabling the in-game sounds.
You should run the game by double-clicking on "S2.exe", not "Settler2.exe".
As a last resort you can try using the "NoLFB" utility by Ken Silverman. Download NoLFB from JonsGuides [1 Kb]



BUT my laptop doesn't have any ports!!!!! can any one help?? Thanks
[/b]

the same thing happens to me... but i just click "Ignore" then the game starts unfortunetly there's no sound that way :blink:
                       
Old 28-08-2006, 04:25 PM   #3
melthas
Abandonia nerd

 
Join Date: Oct 2005
Location: ,
Posts: 55
Default

Use VDMSound. It works perfectly, including sounds, with VDMSound. You will get the port error also in VDMSound, just click ignore. That's what I do on my laptop.
melthas is offline                         Send a private message to melthas
Old 29-08-2006, 03:24 AM   #4
Eagle of Fire
Friendly Fire
 
Eagle of Fire's Avatar

 
Join Date: Sep 2004
Location: Valleyfield, Canada
Posts: 4,892
Default

Please do not resurect old threads from the death. Create yourself a new personnal thread about your problem.

I know you guys are trying to help the original poster, but if after more than a month nobody posted in his thread I'd be very surprised if he suddenly showed up to read all this.
__________________
I'm on a hot streak... Literally.
Proud member of The Abandoned since 2005.
Eagle of Fire is offline                         Send a private message to Eagle of Fire
Closed Thread


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ports of Call Kosta Games Discussion 29 02-11-2015 09:41 PM
Settlers 2! Karlos Gaming Zone 12 20-04-2006 01:27 PM
Settlers 2 - Cant Run invader Troubleshooting 2 22-06-2005 09:46 AM
Settlers 2 kylaar Troubleshooting 4 31-03-2005 09:21 AM
Ports Of Call Hoggyo Troubleshooting 2 15-03-2005 04:56 PM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump
 


The current time is 09:08 PM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.