Go Back   Forums > Abandonia.com > Troubleshooting
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 24-05-2005, 02:06 AM   #1
lethe
Game freak

 
Join Date: Mar 2005
Location: ,
Posts: 122
Default

I recently downloaded WinUAE, but I'm facing a small problem in it: It asks for the Kickstart files (which I downloaded afterwards), and even though I pasted KS on every folder of the emulator, it still doesn't run or identifies it.

Any idea why? Do you know where I should put it? Do you have a version that is working?

Thanks.

ps: Both UAE and KS are freeware, this isn't breaking any abandonia rules.
lethe is offline                         Send a private message to lethe
Reply With Quote
Old 24-05-2005, 02:34 AM   #2
xoopx
Hero Gamer

 
Join Date: Dec 2004
Location: ,
Posts: 493
Default

Quote:
Originally posted by lethe@May 24 2005, 01:06 AM
I recently downloaded WinUAE, but I'm facing a small problem in it: It asks for the Kickstart files (which I downloaded afterwards), and even though I pasted KS on every folder of the emulator, it still doesn't run or identifies it.

Any idea why? Do you know where I should put it? Do you have a version that is working?

Thanks.

ps: Both UAE and KS are freeware, this isn't breaking any abandonia rules.
the kickstart is still copyright by someone (it changes hands often) if you own a real amiga (even a broken one) you can use a kickstart file in an emulator as "fair use".

anyway what you need to do is in the settings, ROM select one of the locations of the kickstart file. you're definately going to need to RTFM a lot more to get the most out of WINUAE ... it has a LOT of settings and you wont always use the same ones all the time.
xoopx is offline                         Send a private message to xoopx
Reply With Quote
Old 24-05-2005, 02:35 AM   #3
Flop
Hero Gamer
 
Flop's Avatar

 
Join Date: Mar 2005
Location: Kobenhavn, Denmark
Posts: 422
Default

Actually, it doesn't matter where you put the kickstart. You have to go into the WinUAE properties, select the ROM tab, and then browse for the file.

And downloading kickroms is illegal, unless you own it already.

Edit: Oh, I see Xoopx beat me to it.
Flop is offline                         Send a private message to Flop
Reply With Quote
Old 24-05-2005, 02:24 PM   #4
lethe
Game freak

 
Join Date: Mar 2005
Location: ,
Posts: 122
Default

Huh... Thought Kickstart software was part of the emulator, since the amiga version was a chip. But thanks, it's working now.

I just want it to play one little game that I bought years ago for PC (stupid disks won't work anymore), but only find it amiga version on the web now, so I guess it's not that bad, is it? :angel:
lethe is offline                         Send a private message to lethe
Reply With Quote
Old 24-05-2005, 02:28 PM   #5
xoopx
Hero Gamer

 
Join Date: Dec 2004
Location: ,
Posts: 493
Default

Quote:
Originally posted by lethe@May 24 2005, 01:24 PM
Huh... Thought Kickstart software was part of the emulator, since the amiga version was a chip. But thanks, it's working now.

I just want it to play one little game that I bought years ago for PC (stupid disks won't work anymore), but only find it amiga version on the web now, so I guess it's not that bad, is it? :angel:
aye its going off on a tangent a bit, but for games that came out ONLY on protected floppy disks, playing a cracked or emulated version is often the ONLY way you can play a game you PAYED FOR after the disks have died.
xoopx is offline                         Send a private message to xoopx
Reply With Quote
Old 24-05-2005, 10:33 PM   #6
Rogue
10 GOSUB Abandonia
20 GOTO 10
 
Rogue's Avatar

 
Join Date: Nov 2004
Location: Afrim, Albania
Posts: 2,113
Default

WinUAE will also find rom, if you have correct one. (for example cloanto's roms)

What game you'll play?

I would suggest Lionheart, which is free, as developer released it for free.

http://www.cus.org.uk/~alexh/games/l...lionheart.html

(download link is on the third page)

http://Thalion.amiga.tm
Rogue is offline                         Send a private message to Rogue
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mac Emulator Sonic Troubleshooting 2 29-08-2007 12:08 PM
Amiga Rogue Old Suggestions 5 17-02-2007 01:37 PM
Looking For A Good Free Amiga Emulator HappyGamer Troubleshooting 7 07-10-2006 01:18 AM
Emulator Fun - Favorite Amiga Games? gildedgirth Gaming Zone 21 25-02-2005 10:35 AM
Dos Emulator evilded Troubleshooting 12 25-11-2004 02:55 PM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump
 


The current time is 05:10 PM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.