Go Back   Forums > Abandonia.com > Troubleshooting
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 16-04-2004, 07:56 PM   #1
WaahhJedi
Newbie

 
Join Date: Apr 2004
Location: ,
Posts: 2
Default UFO problems in Windows XP

I'm hoping Titan can help me out with this. Sorry for the long backstory...

I recently had the urge to play X-COM again and found my old cd copy to be missing. Unflustered, I found my old PC Gamer disc (disc 5.10 from July of 2000) that included the full copy. It also includes a program that can be used for slowing down the computer to run older games properly.

I installed and ran without slowing down the machine and it seemed to work fine. I think. The graphics are all whacked out (mirroring, can't see anything straight) but the sounds seem to be fine. I did a search on eBay and Google and found a review pointing to this site.

I found out that X-COM is called UFO: Enemy Unknown and I downloaded the version offered on this site as it said in the epinions.com article that this version would work on Windows XP. The text at the bottom of the page for UFO: Enemy Unknown also said something akin to "works with a patch for Windows XP".

My problem: It works the SAME as the game on my PC Gamer disc. The graphics are still wonky and I have no idea what to do. Please help me!!!
WaahhJedi is offline                         Send a private message to WaahhJedi
Reply With Quote
Old 17-04-2004, 12:30 AM   #2
Titan
Gnome
 
Titan's Avatar

 
Join Date: Oct 2003
Location: Mullsj, Sweden
Posts: 1,602
Send a message via ICQ to Titan Send a message via MSN to Titan Send a message via Skype™ to Titan
Default

Odd.... i have XP Home on this machine, and XP pro on my other... works fine on both..

Are you shure you are running the right vers. of the game?

Also, most ppl run it w/o problems..

Have you uppdated XP lately?
__________________
Meh....
Titan is offline                         Send a private message to Titan
Reply With Quote
Old 17-04-2004, 07:54 AM   #3
Danny252
I have a custom title!

 
Join Date: Oct 2003
Location: Telford, England
Posts: 1,303
Default

!! I know the problem! There are 2 programs in the UFO:EU folder. One creates wonky graphics, the other works(Not reliably though, crashes sometimes on my PC)
__________________
I liked the old forum.. =/
Danny252 is offline                         Send a private message to Danny252
Reply With Quote
Old 17-04-2004, 07:55 AM   #4
Danny252
I have a custom title!

 
Join Date: Oct 2003
Location: Telford, England
Posts: 1,303
Default

try UFO.exe, not UFO_Defense.exe
__________________
I liked the old forum.. =/
Danny252 is offline                         Send a private message to Danny252
Reply With Quote
Old 19-04-2004, 01:59 AM   #5
WaahhJedi
Newbie

 
Join Date: Apr 2004
Location: ,
Posts: 2
Default

That works now. I wonder why it's never worked when I clicked on UFO: Enemy Unknown before. That's odd. But thanks for the tip.

And maybe Abandonia should include that little tip on the site? Just a thought.
WaahhJedi is offline                         Send a private message to WaahhJedi
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows For $20.000 andy_blah Blah, blah, blah... 18 29-05-2006 05:38 PM
Windows Xp ThreePea Old Suggestions 10 19-03-2006 05:12 AM
Windows Xp Problems mizgeministarz Troubleshooting 2 06-05-2005 08:54 AM
Windows 3.1 Danny252 Tech Corner 11 31-03-2005 02:52 PM
Windows Xp - Windows Explorer Search Braindead Tech Corner 2 05-01-2005 08:41 PM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump
 


The current time is 11:29 PM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.