Go Back   Forums > Abandonia.com > Games Discussion
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 13-11-2014, 05:59 AM   #381
Robin Patterson
Newbie

 
Join Date: Nov 2014
Posts: 6
Smile Free imitation games

Quote:
Originally Posted by TheChosen View Post
Colonization is now available on GOG. For 5,99. http://www.gog.com/en/gamecard/sid_meiers_colonization

Also, this is only the second classic Microprose game to be released on GOG (first being Darklands). Hopefully this means Civilizations will be finally added, or some really forgotten games like Sword of Samurai.

If you don't want to spend even as much as that, try FreeCol - a free fan-made remake that's now very close to the original but with a much more usable and informative interface.

For Civilization, there are at least two free fully playable fan-made remakes: Freeciv and C-evo.

Find links to them all, with other info, on the Civilization Games Wiki: http://civilization.wikia.com - where there may even be links to free versions of the official Civ and Col games
Robin Patterson is offline                         Send a private message to Robin Patterson
Reply With Quote
Old 21-02-2015, 01:19 AM   #382
MikeSol
Newbie

 
Join Date: Jun 2008
Location: Lynbrook, United States
Posts: 7
Default

I can't believe there is no advisor screen showing what the Indians I just visited can train me in and what they want to buy. I need this advisor screen more then all the ones that are already in the game put together!
MikeSol is offline                         Send a private message to MikeSol
Reply With Quote
Old 21-02-2015, 06:50 AM   #383
Japo
Autonomous human
 
Japo's Avatar


 
Join Date: Mar 2006
Location: ,
Posts: 4,509
Default

If I recall correctly, you can get that information with a scout

http://www.colonizationfans.com/strategy/faq.html
__________________
Life starts every day anew. Prospects not so good...
Japo is offline                         Send a private message to Japo
Reply With Quote
Old 21-02-2015, 05:09 PM   #384
MikeSol
Newbie

 
Join Date: Jun 2008
Location: Lynbrook, United States
Posts: 7
Default

Quote:
Originally Posted by Japo View Post
If I recall correctly, you can get that information with a scout

http://www.colonizationfans.com/strategy/faq.html
I know the scout provides that info. But I don't need the info just then. I need it later when I have forgotten what that indian village gives and wants. Not to mention all of the other indian villages I may want to train from or trade with. It is unbelievable that there is no advisor screen KEEPING TRACK of this for me. I would trade every other advisor screen just for this one.

Does Civ 4 Colonization keep track of this information?
MikeSol is offline                         Send a private message to MikeSol
Reply With Quote
Old 21-02-2015, 06:05 PM   #385
Japo
Autonomous human
 
Japo's Avatar


 
Join Date: Mar 2006
Location: ,
Posts: 4,509
Default

It requires a scout for you to get the information, why should it be easier? Why would your advisors know if you don't do what's necessary to find the information out? There was no Internet in colonial America :P

I don't know about Civ4
__________________
Life starts every day anew. Prospects not so good...
Japo is offline                         Send a private message to Japo
Reply With Quote
Old 22-02-2015, 04:41 PM   #386
MikeSol
Newbie

 
Join Date: Jun 2008
Location: Lynbrook, United States
Posts: 7
Default

Quote:
Originally Posted by Japo View Post
It requires a scout for you to get the information, why should it be easier? Why would your advisors know if you don't do what's necessary to find the information out? There was no Internet in colonial America :P
I'm fine with the scout getting the info. *After* I get it, the game should be keeping track of the info I got. As it stands, I have to write it down myself. It is obvious to me that this info needs to be logged by the game. I'm amazed with all the advisor windows in this game, that there isn't one for this.
MikeSol is offline                         Send a private message to MikeSol
Reply With Quote
Old 22-02-2015, 05:14 PM   #387
Japo
Autonomous human
 
Japo's Avatar


 
Join Date: Mar 2006
Location: ,
Posts: 4,509
Default

OK I think I now get what you mean. I didn't remember if the Indians' merchandise demand can change over time, I thought you meant if it did you should get updated information without sending another scout. But yes, it would be nice if the information you did get from scouts were stored and viewable via an advisor.
__________________
Life starts every day anew. Prospects not so good...
Japo is offline                         Send a private message to Japo
Reply With Quote
Old 04-03-2015, 02:21 AM   #388
tristanzz
Newbie

 
Join Date: Aug 2011
Location: ,
Posts: 21
Default

If you forget, and don't mind doing something bothersome and underhanded:

1. Save
2. type ALT+WIN and plop a scout down beside the village
3. Visit it, and
4. Reload
tristanzz is offline                         Send a private message to tristanzz
Reply With Quote
Old 05-03-2015, 02:53 AM   #389
MikeSol
Newbie

 
Join Date: Jun 2008
Location: Lynbrook, United States
Posts: 7
Default

Quote:
Originally Posted by tristanzz View Post
If you forget, and don't mind doing something bothersome and underhanded:

1. Save
2. type ALT+WIN and plop a scout down beside the village
3. Visit it, and
4. Reload
Well, I write it down so I can't forget. Also, I play the Windows 3.1 version of the game and the cheat codes don't work in that version.
MikeSol is offline                         Send a private message to MikeSol
Reply With Quote
Old 29-12-2018, 05:24 PM   #390
peyre
Forum hobbit

 
Join Date: Dec 2010
Location: ,
Posts: 31
Send a message via AIM to peyre
Default Colonization Companion

(I know it's been a few years, but this is worth mentioning.)

I agree, MikeSol. If I could change one thing about the game, I would have some of that basic information show on the right when you highlight a settlement: what it wants & offers, and what (if anything) it will still teach. Not having that information would tell you you haven't visited that settlement yet.

A great workaround would be something like the Gold Box Companion, a program running in a separate window that reads from the game and displays information for you. This could show you a copy of the map--what you've explored so far--and clicking on an Indian settlement would show the information about it. For people with two screens, that could run in the other screen and you could just mouse over to it when you need some quick info.
peyre is offline                         Send a private message to peyre
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Colonization 6rangeface Troubleshooting 8 12-03-2006 01:18 AM
Colonization LotharGR Troubleshooting 2 31-05-2005 01:28 PM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump
 


The current time is 05:54 AM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.