Go Back   Forums > Abandonia.com > Troubleshooting
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 22-08-2005, 10:51 PM   #1
Blood-Pigggy
10 GOSUB Abandonia
20 GOTO 10
 
Blood-Pigggy's Avatar

 
Join Date: Jan 2005
Location: Wilmington, United States
Posts: 2,660
Default

I'm so sad I'm going to cry.
Whenever I try to play SS2 it crashes when I attempt to start a new game.
It was fine on my previous PC, but that was a Windows 2000, my current is a XP.
Is System Shock 2 incompatible with XP? Or might it be some other problem?
__________________
Youtube Channel -
http://youtube.com/user/BloodPigggy

My Site -
http://sites.google.com/site/eyenixon
Blood-Pigggy is offline                         Send a private message to Blood-Pigggy
Reply With Quote
Old 22-08-2005, 11:00 PM   #2
Havell
Home Sweet Abandonia

 
Join Date: Jun 2004
Location: Norwich, England
Posts: 1,325
Default

SS2 works fine with my computer and I have XP. I'm running the version I got off HOTU btw.
Havell is offline                         Send a private message to Havell
Reply With Quote
Old 22-08-2005, 11:01 PM   #3
Blood-Pigggy
10 GOSUB Abandonia
20 GOTO 10
 
Blood-Pigggy's Avatar

 
Join Date: Jan 2005
Location: Wilmington, United States
Posts: 2,660
Default

Wait, the Full CD-rom they updated it with or the old CD-rip?
I have the original version on a disc I bought.

I'll have to try and install it again.
__________________
Youtube Channel -
http://youtube.com/user/BloodPigggy

My Site -
http://sites.google.com/site/eyenixon
Blood-Pigggy is offline                         Send a private message to Blood-Pigggy
Reply With Quote
Old 22-08-2005, 11:58 PM   #4
Frodo
One ring to rule them all...
 
Frodo's Avatar

 
Join Date: Jun 2005
Location: Edinburgh, Scotland
Posts: 1,490
Default

System Shock 2 works on my Win XP machine. I got it from HOTU, and I thought they gave the full cd version.

As long as you keep the DixX \ Div Codex files and the game files in the same folder, it should work.



System Shock 1 was MURDER to get it to work on Win XP, but it was worth it.

k:
__________________
Please click on the baby dragon eggs to help them grow -














Frodo is offline                         Send a private message to Frodo
Reply With Quote
Old 23-08-2005, 01:00 AM   #5
Blood-Pigggy
10 GOSUB Abandonia
20 GOTO 10
 
Blood-Pigggy's Avatar

 
Join Date: Jan 2005
Location: Wilmington, United States
Posts: 2,660
Default

I got the original to work first try, but without sound.

I'll have to reinstall System Shock 2 and see if it works alright.
Last time I think a file was corrupted.
I'm not sure but it's still weirding me out.
__________________
Youtube Channel -
http://youtube.com/user/BloodPigggy

My Site -
http://sites.google.com/site/eyenixon
Blood-Pigggy is offline                         Send a private message to Blood-Pigggy
Reply With Quote
Old 23-08-2005, 10:07 AM   #6
BeefontheBone
10 GOSUB Abandonia
20 GOTO 10
 
BeefontheBone's Avatar

 
Join Date: Feb 2005
Location: Leeds, England
Posts: 2,166
Default

I've never got it to work on mine - there's a thread about it somewhere I think - despite trying various fixes etc - it seems to be incompatible with some XP versions.
BeefontheBone is offline                         Send a private message to BeefontheBone
Reply With Quote
Old 23-08-2005, 12:45 PM   #7
Gamefreak
Guest
Default

Well, my is running without problems at all, and I have XP Home Edition. Tried that with compatibility modes yet?
                       
Reply With Quote
Old 23-08-2005, 12:47 PM   #8
Gamefreak
Guest
Default

Also (no editing for guest) my HD's file system is Fat32, not NTFS, to be compatible with Windows 98 on other partition. That might also be the reason why System Shock 2 runs well on my PC.
                       
Reply With Quote
Old 23-08-2005, 03:53 PM   #9
Blood-Pigggy
10 GOSUB Abandonia
20 GOTO 10
 
Blood-Pigggy's Avatar

 
Join Date: Jan 2005
Location: Wilmington, United States
Posts: 2,660
Default

Holy crapcakes that might be it.
Last time I checked I have NTFS.
Fat32 is usually much more compatible with older games.
Gah!

Mmm, Nevermind.
I put it in compatibility for Win98, it got to the loading screen, then froze when it entered the game.
When I put in compat. for Win2000 it worked perfectly.
Strange.
__________________
Youtube Channel -
http://youtube.com/user/BloodPigggy

My Site -
http://sites.google.com/site/eyenixon
Blood-Pigggy is offline                         Send a private message to Blood-Pigggy
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
System Shock TheChosen Games Discussion 162 22-01-2015 12:46 PM
System Shock 2 [STEAM, GOG] PrejudiceSucks Invalid Requests 19 21-11-2013 06:45 PM
System Shock In Dosbox BlackMageJawa General compatibility fixes 21 26-10-2012 07:07 AM
System Shock 2 The Levitating Nun General compatibility fixes 8 21-02-2006 12:54 PM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump
 


The current time is 06:06 AM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.