Go Back   Forums > Abandonia.com > Games Discussion
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-12-2006, 05:19 AM   #41
Guest
Guest
Default

hey, im trying to install Dragonsphere but I'm not good with Dos at all. I downloaded dosbox and i manage to run the install.exe file and Reconfigure hardware options, but after the gameplay options screen i get a EMS driver warning. Does anyone know what to do about that? Please help me play this game...
                       
Reply With Quote
Old 11-12-2006, 10:37 AM   #42
Mighty Midget
Pox Vobiscum
 
Mighty Midget's Avatar


 
Join Date: Mar 2006
Location: Krakeroy, Norway
Posts: 3,014
Default

If it says you don't have EMS installed, go to the DosBox config file, open it, and edit the line that says EMS=false to say EMS=true. Save and restart DosBox.
__________________
Je Suis Charlie
Mighty Midget is offline                         Send a private message to Mighty Midget
Reply With Quote
Old 11-12-2006, 04:30 PM   #43
Guest
Guest
Default

In Dosbox it already says EMS : True.
                       
Reply With Quote
Old 11-12-2006, 05:25 PM   #44
Mighty Midget
Pox Vobiscum
 
Mighty Midget's Avatar


 
Join Date: Mar 2006
Location: Krakeroy, Norway
Posts: 3,014
Default

What does the error message say, exactly?
__________________
Je Suis Charlie
Mighty Midget is offline                         Send a private message to Mighty Midget
Reply With Quote
Old 13-12-2006, 03:51 PM   #45
The Fifth Horseman
FUTURE SCIENCE BASTARD
 
The Fifth Horseman's Avatar


 
Join Date: Oct 2004
Location: Opole, Poland
Posts: 14,276
Default

Are you running the game through DosBox or in Windows? Remember, you need to start DosBox manually.
__________________

"God. Can't you people see I'm trying to commit a crime against science and nature here?"
-- Reed Richards
The Fifth Horseman is offline                         Send a private message to The Fifth Horseman
Reply With Quote
Old 01-01-2007, 12:58 PM   #46
Nightkin
Abandonia nerd

 
Join Date: Jun 2005
Location: Belgweiler, Germany
Posts: 89
Default

Hello!

I hope anyone can help me. I have the original verison of the game on cd. But when i want to run the install process on dosbox there occurs an error after executing the install.exe "No such file or directory - C:\MEM.$$$" "The Error Code is 81". Does anyone know what that means, and how I can solve this problem?

Thank you!
Nightkin is offline                         Send a private message to Nightkin
Reply With Quote
Old 02-01-2007, 12:02 AM   #47
Guest
Guest
Default

Oddly, I've had success running this game on a P200MMX with 98SE installed. I created a PIF shortcut to the game file, and that was that. I have a SoundBlaster AWE64 Gold in the computer and a Hercules gfx card (PCI). If anyone wants the details of the PIF settings let me know.
                       
Reply With Quote
Old 02-01-2007, 01:11 AM   #48
Guest
Guest
Default

Actually, I may as well just tell you since I'm in front of the P200 box

Under the Program tab, I have

First box - MAINMENU
Cmd line - C:\ROMZON\MPSDISC.007\SPHERE\MAINMENU.EXE
Working - C:\ROMZON\MPSDISC.007\SPHERE
Batch file - I left this blank
Shortcut key - none
Run - Normal window

Advanced button

Suggest MS-DOS mode as necessary is checked.

---

Font tab...

Both font types, font size Auto

---

Memory tab...

Conventional memory Auto, Initial environment Auto

Protected is not checked

EMS - 2048
XMS - 2048, HMA checked
DPMI - Auto

---

Screen tab...

Usage: Full Screen, Initial Size at Default
Window: Display toolbar and Restore settings on startup are checked
Performance: Fast ROM emulation and Dynamic memory allocation are checked

---

Misc tab...

Allow screen saver is on
QuickEdit and Exclusive mode are not checked
Always suspend not checked
Warn if still active is checked
Idle sensitivity - fiddle with this at your leisure
Fast pasting is off
All shortcut keys are allowed.

-----

I think that covers it.

                       
Reply With Quote
Old 12-06-2007, 08:42 PM   #49
justme
Guest
Default

for those who are having sound/saving problems-

*right click all files in the zip and uncheck "read only" so that you will be able to reconfigure the game/save game.
*run install.exe and reconfigure sound. sound blaster with dosbox is fine.
*start the game, press escape, choose game play options and turn music on, sound on and if you have the speech files- speech on.
                       
Reply With Quote
Old 23-09-2007, 09:41 PM   #50
Kpt Puzon
Guest
Default

I wanted to try it, but there is one annoying thing -> is there any way to make our hero (and the other people too) walk _faster_? Setting CPU cycles to 10000 id DOSBox didn't help.
                       
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dragonsphere Luchsen D 1 07-05-2011 07:28 AM
Ems Issues With Dragonsphere? Lozzenger2 Troubleshooting 14 13-12-2006 01:22 PM
Dragonsphere mario1245 Old Suggestions 1 13-05-2006 04:10 PM
Running Dragonsphere Without Cd Guest Troubleshooting 3 29-04-2006 02:20 AM
problem with Dragonsphere wendymaree Troubleshooting 23 27-09-2004 08:08 AM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump
 


The current time is 09:26 AM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.