Go Back   Forums > Community Chatterbox > Tech Corner
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 30-08-2011, 06:10 PM   #1
wackypanda
Abandonia nerd

 
Join Date: Jan 2011
Location: ,
Posts: 51
Default Weird GPU problems

Hi again.

There is this Dell Inspiron 13 with a GPU that's giving problems. It reports 75 degrees C when it's idle and 100 degrees C when in use. It also seems to forget how to change clock speeds.

The CPU doesn't report any high temperatures, and the laptop's fan is working.

What do?
wackypanda is offline                         Send a private message to wackypanda
Reply With Quote
Old 03-09-2011, 04:26 AM   #2
KrazeeXXL
BORG

 
Join Date: Feb 2009
Location: Germany
Posts: 107
Cool

If I want some answer to my question, I'd post at least the specs of my system and don't let other ppl do the work to google that for me...

anyways. I can't tell much about that GPU in this laptop. I just know this very same bug from some ATI cards when you manually switch clock- and/or fan-speeds. The only "solution" for this ATI bug is a reset.

But as it is summer and I dunno if you live in a place with over 100F, I'd suggest using a cooling pad for that laptop.
KrazeeXXL is offline                         Send a private message to KrazeeXXL
Reply With Quote
Old 03-09-2011, 05:56 AM   #3
wackypanda
Abandonia nerd

 
Join Date: Jan 2011
Location: ,
Posts: 51
Talking

I take what I can get. :P It wasn't urgent.

Thanks for your suggestions.
wackypanda is offline                         Send a private message to wackypanda
Reply With Quote
Old 08-09-2011, 02:24 AM   #4
KrazeeXXL
BORG

 
Join Date: Feb 2009
Location: Germany
Posts: 107
Default

well, 100C is nothing special @ GPU's. as long as you don't have any CTD's you should be fine. the reason I suggested a cooling pad is the longevity. it kinda sux if you have to buy a new laptop because the gpu died. happend to an acquaintance of me some months ago...
KrazeeXXL is offline                         Send a private message to KrazeeXXL
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Weird problems with the Forum te_lanus Community News & Feedback 2 24-07-2011 11:31 AM
OK this is weird... Mrazerty Trash Can 5 04-05-2008 03:11 AM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump
 


The current time is 12:18 AM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.