Go Back   Forums > Abandonia.com > Troubleshooting > General compatibility fixes
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 20-08-2018, 07:29 AM   #1
ashley
Newbie

 
Join Date: Apr 2005
Location: Melbourne, Australia
Posts: 3
Default DOSBox and 16 bit Windows

I recently put together a Windows 3.11 package for DOSBox with D-Fend Reloaded. It's purpose was to run the After Dark screen savers, The Simpsons modules specifically. So I used a simple Freedos base and installed Windows for Workgroups 3.11 on top.

I've used the ET4000 SVGA which Windows 3.11 manages a 1024 * 768 256 colour display. Soundblaster 1.0 is also configured. With the exception of the aforementioned screen savers, it's an otherwise clean install.

Just wondered if anyone else might need a ready to run WFW3.11 package, the zip is under 30 MB which also includes the WFW media.

And should you wish to personalise the registration info, run WINSETUP /F from Program Manager
ashley is offline                         Send a private message to ashley
Reply With Quote
Old 20-08-2018, 01:10 PM   #2
Smiling Spectre
10 GOSUB Abandonia
20 GOTO 10
 
Smiling Spectre's Avatar



 
Join Date: Mar 2009
Location: Cherkessk, Russian Federation
Posts: 1,671
Send a message via ICQ to Smiling Spectre Send a message via AIM to Smiling Spectre Send a message via MSN to Smiling Spectre
Default

Well, theoretically speaking, Abandonia already has such package, but as I found, it have corrupted CD-drivers (so games with CD-audio is unplayable in this set). So thank you!

Japo can you test the package and maybe replace Abandonia one?
__________________
Smiling Spectre is offline                         Send a private message to Smiling Spectre
Reply With Quote
Old 20-08-2018, 06:26 PM   #3
zirkoni
Game Wizzzzzzard
 
zirkoni's Avatar

 
Join Date: Oct 2007
Location: Tampere, Finland
Posts: 462
Default

Quote:
Originally Posted by ashley View Post
So I used a simple Freedos base and installed Windows for Workgroups 3.11 on top.
So it's a bootable HDD image? Then you lose access to DOSBox's internal commands (like mount and imgmount) and drives.



You can just install Windows 3.x directly in DOSBox, no need for a DOS installation or a HDD image. That way you can still mount CDs and floppy disks (and images) in DOSBox and access them in Windows 3.x.
zirkoni is offline                         Send a private message to zirkoni
Reply With Quote
Old 20-08-2018, 06:55 PM   #4
Japo
Autonomous human
 
Japo's Avatar


 
Join Date: Mar 2006
Location: ,
Posts: 4,493
Default

Spectre which package do you mean? I just know about Horseman's, but as far as I know none is officially from Abandonia. I have no detailed knowledge (as myself I run Win3.x games from a virtual Win98 machine). I don't know their similarities or differences.

If it's useful, I'm happy to move this thread with it's links to the "general compatibility fixes" archive. I don't have time to check it myself...
__________________
Life starts every day anew. Prospects not so good.
Japo is offline                         Send a private message to Japo
Reply With Quote
Old 21-08-2018, 01:35 PM   #5
Smiling Spectre
10 GOSUB Abandonia
20 GOTO 10
 
Smiling Spectre's Avatar



 
Join Date: Mar 2009
Location: Cherkessk, Russian Federation
Posts: 1,671
Send a message via ICQ to Smiling Spectre Send a message via AIM to Smiling Spectre Send a message via MSN to Smiling Spectre
Default

Yes, I mean Horseman version.

But... if it's _bootable_ Win3.1 it's really can give some problems in DOSBox. :|

Still can be somewhat useful. I think. For someone.
__________________
Smiling Spectre is offline                         Send a private message to Smiling Spectre
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows 3.11 for DOSBox, ready-to-run The Fifth Horseman General compatibility fixes 74 31-12-2018 12:01 AM
Dosbox and Windows 8.x [Basic howto] dosraider Tutorials 0 19-03-2014 07:57 AM
Windows 95 on DOSBox The Fifth Horseman General compatibility fixes 2 15-03-2013 08:23 PM
Windows 3.1 in DosBox - No Sound holydiver95 Tech Corner 2 20-08-2010 10:23 PM
How to install Windows 3.1x in Dosbox from scratch Napostriouf Tutorials 0 23-06-2009 05:38 PM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump
 


The current time is 01:50 PM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.