Go Back   Forums > Abandonia.com > Troubleshooting
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-11-2007, 06:08 AM   #1
feminista
Abandonia nerd

 
Join Date: Dec 2004
Location: ,
Posts: 50
Default

This is a game I've been wanting to play forever, and I finally got it all installed and running under DOSBox, and the game speed in general is great, but the text only remains onscreen for a fraction of a second, and there are no voiceovers, despite the "voice" option being on. I've tried cranking down the CPU cycles as low as possible (at 50% it's a tiny bit slower but still not readable, at 5% other things in the game start to mess up), and changing the in-game text speed option does pretty much nothing.

It's the CD version, but I'm running it on linux, so DOSBox is my only option without having a windows 98 disc on hand.

Any ideas?
feminista is offline                         Send a private message to feminista
Reply With Quote
Old 05-11-2007, 08:35 AM   #2
Guest
Guest
Default

I've got the CD version myself, and ran it in DOSBox recently without problems. (5th Horseman speaking, BTW)
Here's a couple ideas:

1. Core=Normal; cycles=12000; cycleup=1000; cycledown=1000
More control over emulator speed.
2. Scaler=hq2x; fullscreen=true; fullresolution=1024x768
Will add some extra load to your CPU, while making the game a little prettier.
3. Run game's setup program and configure the soundcard correctly.
If the sound is not set up right, you may experience problems.
                       
Reply With Quote
Old 05-11-2007, 09:03 AM   #3
feminista
Abandonia nerd

 
Join Date: Dec 2004
Location: ,
Posts: 50
Default

QUOTE(Guest @ Nov 5 2007, 09:35 AM) [snapback]318283[/snapback]
Quote:
I've got the CD version myself, and ran it in DOSBox recently without problems. (5th Horseman speaking, BTW)
Here's a couple ideas:

1. Core=Normal; cycles=12000; cycleup=1000; cycledown=1000
More control over emulator speed.
2. Scaler=hq2x; fullscreen=true; fullresolution=1024x768
Will add some extra load to your CPU, while making the game a little prettier.
3. Run game's setup program and configure the soundcard correctly.
If the sound is not set up right, you may experience problems.
[/b]

Well, that did make it prettier, but it's nowhere near solving the problem. Like I said, music is fine, game speed is fine, interaction is fine, it's just that the text won't stay on screen and there are no voices. I have DOSBox set to emulate a Soundblaster Pro, and the game settings the same, IRQ/DMA is right, alsa is talking to my virtual midi device. I can't think of anything else to change.
feminista is offline                         Send a private message to feminista
Reply With Quote
Old 05-11-2007, 10:52 AM   #4
Data
retired
 
Data's Avatar


 
Join Date: Jun 2004
Location: Jan Mayen, Svalbard and Jan Mayen
Posts: 2,167
Default

you mounted your cdrom correctly ?

e.g mount d /cdrom -t cdrom -usecd 0
?
__________________
Flowing with the stream of life
Data is offline                         Send a private message to Data
Reply With Quote
Old 17-11-2012, 08:03 AM   #5
Unknown
Guest
Default

The solution that worked for me:

imgmount d: c:/(installation path)/GK1.gog -t iso
                       
Reply With Quote
Old 17-11-2012, 08:44 AM   #6
Eagle of Fire
Friendly Fire
 
Eagle of Fire's Avatar

 
Join Date: Sep 2004
Location: Valleyfield, Canada
Posts: 4,892
Default

Thank you. I'm sure that those guys from 5 years ago will appreciate your input...
__________________
I'm on a hot streak... Literally.
Proud member of The Abandoned since 2005.
Eagle of Fire is offline                         Send a private message to Eagle of Fire
Reply With Quote
Old 17-11-2012, 11:22 AM   #7
Unknown
Guest
Default

I guess not, but some others might.
                       
Reply With Quote
Old 18-11-2012, 12:20 AM   #8
Eagle of Fire
Friendly Fire
 
Eagle of Fire's Avatar

 
Join Date: Sep 2004
Location: Valleyfield, Canada
Posts: 4,892
Default

I doubt it since

1) Good Old Games didn't even exist back then

2) Dosbox version changed so often since then that it's not even the same thing anymore.
__________________
I'm on a hot streak... Literally.
Proud member of The Abandoned since 2005.
Eagle of Fire is offline                         Send a private message to Eagle of Fire
Reply With Quote
Old 05-02-2017, 10:11 PM   #9
SsjCosty
Guest
Default 5 more years in the future

Quote:
Originally Posted by Eagle of Fire View Post
I doubt it since

1) Good Old Games didn't even exist back then

2) Dosbox version changed so often since then that it's not even the same thing anymore.
Writing from 5 years more in the future! That input actually helped me, as I was trying to not use my own version of DosBox instead of GOG's, because I'm trying to streamline my experience of playing old video games all from the LaunchBox interface.

I hadn't accounted for that GK1.gog file and couldn't understand why GOG's inbuilt DropBox worked while mine didn't!

Waiting for someone else to post in 5 more years!
                       
Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gabriel Knight 2 - The Beast Within - A Gabriel Knight Mystery [GoG] ReamusLQ Invalid Requests 42 23-02-2010 07:32 PM
Gabriel Knight bazbazbaz Old Suggestions 1 24-02-2005 04:09 PM
Gabriel Knight syntax01010 Gaming Zone 10 18-02-2005 05:08 PM

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump
 


The current time is 12:45 AM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.