Go Back   Forums > Abandonia.com > Troubleshooting > A Final Unity
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Thread: A Final Unity Reply to Thread
Your Username: Click here to log in
Image Verification
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
23-04-2007 11:52 AM
The Fifth Horseman Burn the game to a CD and mount your real CD-ROM drive with the game's CD in it instead of using IMGMOUNT.
After installing you should be able to use IMGMOUNT to run the game from an ISO without any problem.
22-04-2007 09:13 PM
Free Willy helo abandonia! I don't posting much anymore but now i need help and help is about this game Star Treck A Final Unity! Help me install the game I start dosbox but when I say install it gives me problem of CDROM not so fast. it say error for CDROM speed and it not 300kbps like it must need it. How did you install the game?
22-03-2007 06:14 AM
The Fifth Horseman
Quote:
to answer T5H if i just run dosbox .70 it sets to auto when i play the game anyway i changed the video to 640 by 480 256 colors instead of what the auto detect give me and when i did that the game came up with Dos 4gw professional error[/b]
We're not talking about video configuration here. But since you didn't say before that you have changed it, please tell me if you tried running the game with the video settings it automatically detected?

As for Core/Cycles... we'll have to work on that.
Open up DosBox.conf and change core=auto to core=normal, cycles=auto to cycles=10000 and set the values for cycleup= and cycledown= to 1000.
This will make DosBox start at set 10000 cycles and each time you press CTRL+F11/CTRL+F12, the increase/decrease will go by a 1000 cycles.

See if that changes anything.
21-03-2007 06:18 PM
assasian346 to answer T5H if i just run dosbox .70 it sets to auto when i play the game anyway i changed the video to 640 by 480 256 colors instead of what the auto detect give me and when i did that the game came up with Dos 4gw professional error
21-03-2007 03:25 PM
The Spider Mastermind
QUOTE(Data @ Mar 21 2007, 07:36 AM) [snapback]284401[/snapback]
Quote:
sound is setup correctly ?
[/b]
If you're referring to the in game sound set up, I have it working with SoundBlaster Pro selected, with IRQ 7 and DMA channel 3 (I think, I won't be able to re-check these settings until the weekend).
I also set the in game movies to "window mode" rather than fullscreen mode, but I doubt that's the problem, because if it was, it'd surely have messed up whilst playing the intro movie, rather than after it.
21-03-2007 11:03 AM
The Fifth Horseman This sort of message might indeed be a result of incorrect choice of soundcard.

Another thing to check is the amount of RAM required by the game - DosBox uses 16 MB by default, so if the game needs more, a crash like that may occur.

Finally, you said you were using Dynamic Core. Change the core to Normal and see if the crash still occurs. Also, are you running on auto cycles or on a predefined cycle value?
21-03-2007 06:36 AM
Data sound is setup correctly ?
21-03-2007 01:20 AM
assasian346 yeah TSM i made an iso for that same reason i even copied it to the hard drive but i still get the illegal read from messages
20-03-2007 07:33 PM
The Spider Mastermind Strange. I have "A Final Unity" working (although with the ocassional flicker in the movies) in DosBox 0.70 without making any changes to the config file or running any extra utilities with it. I'm not using DFend and I'm running through DOS4GW, as T5h suggested. I'm at a complete loss to figure out why it works for me like that, and not for you.
The only thing out of the ordinary I did was make the CD into an ISO because it was scratched and I was sick of the game stopping for 30 seconds whenever it needed anything from the CD.
20-03-2007 02:36 PM
assasian346 I did what you said fifth horseman and in the dosbox status window i get illegal read from messages
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

The current time is 08:00 PM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.