Go Back   Forums > Abandonia.com > Troubleshooting > Problems With Darkseed
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Thread: Problems With Darkseed Reply to Thread
Your Username: Click here to log in
Image Verification
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
12-05-2005 09:21 PM
enchantedmoons Thanks guys, I will try that and I appreciate your help!

Tracy
12-05-2005 12:15 PM
Reup Yup. It's a b*tch to get running. I finally got it to run using VDMSound after tweaking some of the mem-settings, but it still remains tricky.
On a pure DOS machine it ran like a charm though...

The crash with the package has to do with the in-game animations (which can cause troubles in some cases). The phone scene contains a speech sample, so that might pose a problem. Try running the game with no sound and see if the problem is still there!
12-05-2005 11:00 AM
The Fifth Horseman DS is helluva buggy. It crashed often on a pure DOS machine I had.
12-05-2005 01:25 AM
enchantedmoons Hi everyone. I'm slowly going through all of the games I've downloaded to make sure they play (which is why I post so often!) and today I've been trying to get Darkseed going but am having problems.

The first thing I did was to try and play it using DOS box. After I put in everything (mount c c:\darkseed
C:
DS) I get a message saying that the game name (DS) is an illegal command. The same thing happens when I try to use the Start or TOS files and I'm not sure what the problem is.

The next thing I did was to try and play it using VDM Sound, but no matter which batch file I used, the game would begin and play the intro, then cycle back and replay the intro over and over again, never playing the actual game.

After that, I double-clicked on the TOS file (which I re-named Darkseed) and the game started up fine. I was able to play for awhile but when it came to the part where the package arrives, the game would boot me out and back to the desktop. After that happened I went into the file again and it put me in the game after the package arrived, so I was able to walk around a bit for while. But when the phone rang and I picked it up, the game froze completely and I had to control-alt-delete to get out of it.

I'm not sure what else to do at this point, so I'd really appreciate any ideas you guys might have.

In case you need my computer specs, here they are:

Operating System System Model
Windows XP Home Edition Service Pack 2 (build 2600) Dell Computer Corporation Inspiron 5150
Enclosure Type: Portable
Processor a Main Circuit Board b
3.05 gigahertz Intel Pentium 4
8 kilobyte primary memory cache
512 kilobyte secondary memory cache Board: Dell Computer Corporation
Serial Number: . . .
Bus Clock: 133 megahertz
BIOS: Dell Computer Corporation A33 03/08/2004
Drives Memory Modules c,d
40.00 Gigabytes Usable Hard Drive Capacity
24.38 Gigabytes Hard Drive Free Space
HITACHI_DK23EB-40 [Hard drive] (40.01 GB) -- drive 0 512 Megabytes Installed Memory

Thanks so much!
Tracy

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

The current time is 07:23 PM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.