Go Back   Forums > Abandonia.com > Troubleshooting > Problem with sound in Syndicate & some other problems
Memberlist Forum Rules Search Today's Posts Mark Forums Read
Search Forums:
Click here to use Advanced Search

Thread: Problem with sound in Syndicate & some other problems Reply to Thread
Your Username: Click here to log in
Image Verification
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
12-03-2004 07:27 AM
Titan In the world of computers... noting is luck... it's details....

Different soundcard-hardware?
Different software vers.?
Different hardware added during OS installation?
Different vers. of soundcard-drivers?

you can go on like this...
12-03-2004 06:57 AM
Anonymous I do experience the same problem with Syndicate.
I heard sound in one Win98 machine and didn't hear anything in another Win98 machine, so I think it's something with luck, not with the prgs.
Any solutions?
20-02-2004 08:24 AM
gregor maybe it's a problem with command that is executed in the begining of syndicate. it goes like this:

main.exe >nul: /iirq5 /idma1 /iio$220 /c0

i found out that C in the end is for language while others oviously define the sound card. it might well be that there are no sound on this versions. however the game has files sound.dat.

oh well i will try someother tricks.
18-02-2004 06:23 PM
Kosta Hmmm, I am not CERTAIN, but I believe that this verson of syndicate is actually without sounds Don't take me for granted, but your setup seems fine, and if you have sounds in other games, I can't figure out what the problem could be!
15-02-2004 05:39 PM
gregor ups.... he, he, he.... you may ignore my last Ceturion "problem". i obviously forgot Crete and Sardinia. one (or two) small vilages continued to rebel against the might of roman empire.... sound familiar.

i would appreciate help on other problems as they still remain.
15-02-2004 05:14 PM
Anonymous
Problem with sound in Syndicate & some other problems

I have a problem with sound in syndicate. It simply doesen't work. i tried changing the line where it sets the IRQ, DMA etc. but it still doesent' work. quite a few years ago i played it form original CD and i remember i also had problems setting up the sound. now it's even more difficult because the packed file doesen't contain any setup programme.

oh i tried the EMS dos mode, WIN98 command prompt only etc. i am using a creative labs sound blaster. and the game works normaly appart from no sound.

here are the start up files:
-----------------
Autoexec.bat
-----------------
rem call C:\WINDOWS\SYSTEM\_nw_nds.bat C:\WINDOWS\SYSTEM
SET BLASTER=A220 I7 D1 T2
SET SNDSCAPE=C:\WINDOWS
path=c:\windows\command
mode con codepage prepare=((852) C:\WINDOWS\COMMAND\ega.cpi)
mode con codepage select=852
LH keyb yu,,C:\WINDOWS\COMMAND\keybrd2.sys
rem @C:\PROGRA~1\NORTON~1\NAVDX.EXE /Startup

rem - By Windows Setup - c:\windows\command\mscdex.exe /D:TEAC-CDI /M:15

rem SET PATH=D:\JAVA\jdk\bin


rem SET CLASSPATH="D:\java\jdk1.1.8\C:\WINDOWS\SYSTEM\QTJava.zip"
rem SET QTJAVA="D:\java\jdk1.1.8\C:\WINDOWS\SYSTEM\QTJava.zip"
LH c:\sbpci\apinit
LH c:\mouse\mouse.exe
d:

-------------------
config.sys
-------------------
DOS=HIGH,UMB,AUTO
DEVICE=C:\WINDOWS\HIMEM.SYS
DEVICEHIGH=C:\WINDOWS\EMM386.EXE 10000 RAM
FILES=30
BUFFERS=20
STACKS=32,256
LASTDRIVE=Z
DEVICE=C:\TEAC\TEAC_CDI.SYS /D:TEAC-CDI
device=C:\WINDOWS\COMMAND\display.sys con=(ega,,1)
Country=386,852,C:\WINDOWS\COMMAND\country.sys

__________________________________________________ _

Another thing are Deadly games. i keep getting the "error:Problem reading CD rom. PLease check " evethough i changed the drive letter.
i also tried putting it on root directory but it doesen't seem to have any effect. is there any other cd.rom file? or a file that determins the CD letter?
oh BTW i have some other version of deadly games (not downloaded from abandonia) but i think it's the same one.

And last i donwloaded Centurion. Nice game. Everything works. except.... well i counquered entire world and nothing happened. :? i mean the game should end right? or do i have to do something else to finish it.

Posting Rules
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

The current time is 04:45 PM (GMT)

 
Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.