PDA

View Full Version : How To Save Bandwith?


Tulac
04-05-2005, 06:56 PM
Ok I got DSL with 2 gigabytes of monthly limit, and I didn't really notice the bandwith consumption when I was on 56k, but now I see that only surfing the forums can consume a lot of it, and that mainly goes on avatars, or little buttons, which is already stored in temporary internet files...
So is there a way to not download all of the content of the page, but only the one that has changed? I thought that IE does that but it doesn't(at least not now), so please if anyone has any suggestions, I would be delighted!
Oh I use MYIE2 for web surfing, that operated on IE core...
(And please don't give me advice p2p netwroks and such, because my question is mainly about browsing)

Data
04-05-2005, 06:58 PM
turn off singatures and avatars ? it's a board setting

Rogue
04-05-2005, 07:00 PM
And stop surfing around. ;) :D

You can FireFox with ad-block to detect most frequent ads.

Also, there should be some settings on how often browser will check for updates for web sites. Adjust that.

Tulac
04-05-2005, 07:04 PM
I surf around as much as I had with 56k, that's the point!
Ad-blocking is a part of MYIE2(AFAIK it has alll the goodies like Firefox has), and I have turned of signatures, but I don't want to turn off Avatars, the main question was that I don't want to lose comfort, but am asking is there a way for those saved files not to be downloaded again...
Anubis I already try that, it doesn't help a lot, but thanks...

DeathDude
04-05-2005, 07:28 PM
Wow that's a small amount of usage you can use, even for DSL that's small.

Tulac
04-05-2005, 07:31 PM
I can use more but I'd have to pay it more, it's enough for surfing though, I don't need to download movies or some other huge content, I just want to surf more comfortably...

Rogue
04-05-2005, 07:49 PM
Tulac,
It does work better with FireFox. There are many small extensions that you can add, but if needed, you can turn off all images while browsing.

Tulac
04-05-2005, 08:05 PM
You could have done that with MYIE2, as I said it had all the goodies of firefox, except caching! It seems firefox caches the page, so the bandwith consumption is halved :w00t: ...
I'm sticking with firefox although MYIE2 is pretty much the same(yes there are special plugins and sklins for it too), and I wonder why it wasn't more popular especially in times before firefox...
I appreciate your help :kosta:

Titan
04-05-2005, 11:34 PM
How much do you pay for it?

Cheapest DSL here is 8€ / month for 0.5 Mbit, 12 month plan

Tulac
05-05-2005, 11:09 AM
20 / month (2 gigs included) + 2 for every 512 Megabytes downloaded above that, speed is 384/64(kilobits), I know it's expensive but Deutsche Telekom is in a monopolistic position, and is much hatred here(as every Croatian would agree with me), but thst's for another topic(I could write essays about that)...

BeefontheBone
05-05-2005, 11:49 AM
ow, that's pricey. how many GBP is 20 euros? I get 2Mbit with no usage limits for about ?25 pcm split between 4 people - it's not the cheapest but there were no costs for the modem or anything and the unlimited usage is nice.

NrmMyth
05-05-2005, 02:55 PM
Originally posted by Tulac@May 5 2005, 01:09 PM
20 / month (2 gigs included) + 2 for every 512 Megabytes downloaded above that, speed is 384/64(kilobits), I know it's expensive but Deutsche Telekom is in a monopolistic position, and is much hatred here(as every Croatian would agree with me), but thst's for another topic(I could write essays about that)...
:ot:
:ranting: T-com!!! :ranting:

Do you know that they charge telephone by minutes! :wall:

DeathDude
05-05-2005, 03:07 PM
That's a major bummer dude, for such a little amount, here I pay about $17 bucks for my cable, although it's really more of a light cable, not the fast kind, but we get I believe it's 30-40 gigs a month, although recently it's been complained on the forums that I've seen that they been throttling bit-torrent downloads, prob because a lot of people are going over that limit.

Rogue
05-05-2005, 03:16 PM
Back to the first question.

Less porn pictures make a huge difference. LOL

It is really shame that you guys have no good solution.

I am paying about $50 for 3MB down / 256KB up with no limit on usage.

Thinking to change it to DSL, which is half of this speed, also unlimited usage, but only costs 20 bucks.

Tulac
05-05-2005, 07:32 PM
OK this is connected to this topic, I'm usind DUmeter for monitoring my bandwith...
And it shows me that I've downloaded 20 megabytes while that normal windows conenction screen shows me 10 megabytes of received(upload shows the same as DU meter), also it showed me that I'm downloading 80 kilobytes/s(not it wasn't kilobits), which is physically impossible with my connection...

Unknown Hero
05-05-2005, 09:02 PM
http://www.iskon.biz/xxladsl/ - it's little bit cheaper, and you don't give money to Deutche Telecom, and you are doing one step to stop monopolism. :ok:

MdaG
05-05-2005, 09:38 PM
I pay 130 kr for my 10 Mbit cable and unlimited usage.

130 kr ~ ?8.5

But I'm still a student so the price is relatively low.

Tulac
06-05-2005, 09:04 AM
Originally posted by Unknown Hero@May 5 2005, 10:02 PM
http://www.iskon.biz/xxladsl/ - it's little bit cheaper, and you don't give money to Deutche Telecom, and you are doing one step to stop monopolism. :ok:
I am on Iskon, but the point that 99kn(12) which is a monthly provision is going to T-Com aka Deutsche Telekom, while only the traffic 35kn(7) is going to Iskon...
Does anyone know the answer to my problem on DU meter, that gives m false readings?

EDIT: OK I've taken a look at my user pages on my provider and it says I made 123 megabytes of traffic, while DU meter shows me double, around 240, anyone got any better suggestions? Please :help:

Danny252
06-05-2005, 03:45 PM
if your provider says you've used less than you have, be happy!

Tulac
06-05-2005, 04:31 PM
I'm not happy because DU meter shows me bad readings, I'm not sure how much I am spending instantly(ISP updates every 10 minutes or something)...