Dear Abandonia visitors: We are a small team that runs one of the largest DOS Games websites in the world. We have only 3 members of staff, but serve 450,000 users and have outgoing costs like any other top site for example: our servers, power, rent, programs, and staff. Abandonia is something special. It is a library of old games for you to download. It is like an old gaming arcade with all the old games in their original format. Abandonia is a place where you can find great old games and have fun four hours and years. To protect our independence, we are dependent of our friends using the site. We run on donations averaging around 6 USD (5 Euro). If everyone reading this gave the price of a cup of coffee, our fundraiser would be made easier. If Abandonia is useful to you, take one minute to keep it online for another year. Please help us forget fundraising and get back to Abandonia.

When Abandonia was founded it was to collect and present all old games where the copyright protection had been abandoned, hence the term ’abandonware’ and the site name Abandonia.com. We are still doing our best to keep the site open and free and will appreciate your support to help it stay that way.

‐ Thank you from the Abandonia Team

We are trying to make it easy for people in every country to donate. Please let us know how we could make it easier for you.

Please give whatever you can to help us.

Amount: Currancy:

or
select language!
English
password:
not a member yet? register here! forgot your password? reset here!

Download Blood Omen - Legacy Of Kain

Blood Omen - Legacy Of Kain
 
Producer:
Publisher:
Year:
Keywords:
Size:
92474 kb
Compability:

 

Download
Avlägset besläktad med den moderna serien, Blood Omen utspelar sig I landet Nemesis. Du spelar huvudpersonen Kain. När du börjar spelet är du i en bar och frågar bartendern om att bli betjänad. Bartendern vägrar, så du bestämmer dig att lämna detta ogästvänliga ställe. Väl ute så blir du överfallen av soldater och mördad. Men, detta är inte slutet av din historia…

När du vaknar är du i en mystisk krypta. Men det är inte bara platsen som ändrat sig. Du är nu en vampyr och du innehar ett skrämmande utseende som troligen kommer att hålla främlingar på säkert avstånd.

Det är här so sitt äventyr börjar. Du ser dig omkring, undrande hur och varför du är på denna plats och varför du är fortfarande vid liv – eller till viss grad – när den skrämmande tanken att du nu har blivit en odöd sjunker in. Efter några ögonblick med blodig action upptäcker du en portal som leder till en konstig samling pelare. Dessa strukturer kallas Nosgoth’s pelare. En spöklig figur uppenbarar sig (Ariel) och informerar dig att varje pelare representerar en person. Varje pelares fysiska tillstånd återspelar den personen mentala tillstånd. När varje person sjunker ned i dementi så börjar den motsvarande pelaren att förstöras och krossas.

För att bryta den förbannelse som håller dig kvar I detta hemska tillstånd mellan liv och död, så måste du återställa pelarna till sitt ursprungliga tillstånd. Du gör detta genom att döda alla som är bundna till pelarna och för tillbaka deras artefakt. Det är detta artefakt som håller dem bundna till pelaren. Det är åtta karaktärer som du måste ge dig efter och den första är mentalisten Nupraptor.

I Blood Omen har du möjligheten att använda trollformler (hittas mest i grottor). Dessa sträcker sig från offensiva trollformler som får fienden att implodera, till mer harmlösa och praktiska trollformler som lyser upp ett rum eller transporterar dig tillbaka till din krypta. Det finns även transformeringstrollformler som t.ex. kan förvandla dig till en varg eller en fladdermus. Så vad har en varg att göra med en vampyr? Jag vet faktiskt inte, men trollformeln är väldigt viktig eftersom det ger dig möjligheten att hoppa över hinder, (Kain kan oturligt nog inte hoppa). Du kan också förvandla dig till en mänsklig varelse – väldigt användbar när du inte vill väcka uppmärksamhet. För att använda trollformler så behöver du mana. Mana återhämtar sig genom att du plockar upp små blå bollar. De har inget namn men de gör jobbet att återställa Kains energi.

Spelet innefattar några ovanliga saker. Till exempel så skadas vampyren av vatten och regn. Det kanske regnar heligt vatten, vem vet? Stridssystemet är ganska buggigt. Även om du spelar ofta så kommer du ha svårigheter att träffa en fiende. Detta är p.g.a. att du bara kan slå med svärdet i fyra riktningar: framåt, bakåt, vänster och höger. Du kan använda numpaden för mer kontroll, men jag tycker detta är svårt och håller mig till de vanliga piltangenterna. En annan konstig sak är att varje vanlig person kan träffa OCH skada dig. (Så det är en myt att vampyrer inte skadas av fysiska träffar). Men dessa ändringar behövdes, eftersom spelet inte skulle fungera om din karaktär var oövervinnerlig.

Detta spel är inte enkelt, faktiskt så är det inte enkelt alls! Fienderna är starka, även om de har problem med att träffa dig. (Samma stridsbugg gäller för dem). Om du är skadad så kan du antingen använda en trollformel eller festa på blodet ifrån fångarna som du träffar på i nästan varje grotta. Metoden att suga blod är också ändrat här, vampyrer biter inte i nacken; de använder en användbar pinne för att tömma blodet ifrån deras offer. Längre in i spelet så kommer du att träffa på små tempel som helar och även ger dig en välsignelse – tänk dig det! Svårigheten ligger i att t.ex. fienderna respawnar när du kommer upp ifrån en grotta. Det är i grunden samma metod som Diablo använder, men istället för att respawna efter att du sparat, så respawnar monstren varje gång som du går in i ett hus, grotta etc.

Spelet är fullt med hemligheter som du kan upptäcka genom att dra i gömda spakar. Det finns också minipussel som måste lösas innan du kan fortsätta. Oturligt nog så finns det inget mönster du kan följa; du får helt enkelt göra det på det klassiska sättet – genom försök och misstag.

En annan sak som jag finner störande, förutom striderna, är sparningen. Du kan inte trycka på Esc och spara när och var du vill. Du måste först hitta ett tempel som tillåter dig att spara din plats i spelet.

Om det här hade varit slutet av recensionen så hade jag gett spelet en 3:a, men det finns mer. Det mest utmärkande i spelet är stämningen. Musiken är exeptionell och bidrar med stor del till den gotiska atmosfären. Grafiken i grottorna är detaljerad, realistisk och har en mörk, skrämmande känsla. Den kraftiga atmosfären som skapas av musiken och grafiken låter dig verkligen erfara Kains konstiga, mörka värld. Men det som bidrar mest till spelets atmosfär är dialogen. Varje gång som du träffar på något nytt (en ny trollformel eller ändring av storyn) så har karaktären någonting att säga och språket han använder är speciellt. Jag kan inte riktigt förklara det, men det räcker att säga att dialogen är den bästa jag som jag har hört i ett spel.

Låt oss se: någonting vi har glömt? Just ja, spelet håller koll på dig och sparar antalet slakter, dödande måltider och hemligheter funna – och beroende på din framgång – din ranking.

Onödigt vetande av Omuletzu: Spelet tog 2½ år att göra och innehåller 114 olika fiender, fem vapen/skydds powerups, over 160.000 individuella skärmar och mer!
Spel citat: “Saker kommer med natten som ingen man vid sina sinnen skulle välkomna”
“… för I solens famn kunde jag inte hitta någon tröst, bara hat.”
“Jag kommer inte att ge någon pardon till de varelser som lurar här, de skall smaka mitt stål och jag deras blod”


advertisment

Reviewed by: Omuletzu / Screenshots by: Omuletzu / Uploaded by: Omuletzu / Translated by: Mats / share on facebook
 

User Reviews

If you like this game, you will also like

 
genre:
Action
theme:
Fantasy, Horror,
perspective:
 
genre:
Adventure
theme:
Cyberpunk, Sci-Fi,
perspective:
 
genre:
Adventure
theme:
Cyberpunk, Horror,
perspective:
LeoVegas Mobil Casino


Your Ad Here