Dear Abandonia visitors: Help us keep Abandonia free with a small donation. Abandonia is like an old gaming arcade with only original games. Abandonia helps you have fun four hours and years. If Abandonia is useful to you, please help us forget fundraising and get back to Abandonia.


When Abandonia was founded it was to collect and present all old games where the copyright protection had been abandoned, hence the term ’abandonware’ and the site name Abandonia.com. We are still keeping the site open and free and will appreciate your support to help it stay that way.

‐ Thank you from the Abandonia Team

We are trying to make it easy for people in every country to donate. Please let us know how we could make it easier for you.

Please give whatever you can to help us.

Amount: Currancy:

or
select language!
English
password:
not a member yet? register here! forgot your password? reset here!

Download Wizardry I - Proving Grounds of the Mad Overlord

Wizardry I - Proving Grounds of the Mad Overlord
 
Producer:
Publisher:
Year:
Keywords:
Size:
148 kb
Compability:

 

Download




http://www.abandonia.com/files/games/24513/Abandonia_20.png

Háttér

1981-ben Robert Woodhead és Andrew Greenberg írt egy Wizardry 1 nevű játékot. Úttörő volt a szerepjátékok közt, első személyű nézetével és a három dimenziós grafika illúziójával. Az Ultimával, Might and Magicel és a Bard's Talelel együtt egyszerre klasszikus és sorozat belőle. Kilenc Wizardry játék jelent meg 20 év alatt.

Történet

Talán meglepőnek találod, de egy gonosz varázsló még nála is gonoszabb tervekkel elküldte szolgáit, hogy mindenkit lemészároljanak, és eközben egy útvesztőt épített barlangja köré. Hat kemény kalandorból álló csapatod kapta a küldetést, hogy legyőzzék és megmentsék a világot. Hurrá. Függetlenül attól hogy a sztori egy klisé, emlékeztetnem kell téged, hogy ez *A* Történet, amelyből minden más RPG története származik. Legalábbis, akkoriban érdekesnek és váratlan fordulatokkal tarkítottnak számított.

Grafika

Korszerű CGA a négy legkülönösebb színből megalkotva - ciánkék, bíbor, fehér és fekete - de a célra megfelelnek. Amikor nem a fehér vonalak alkotta labirintusban kalandozol, szöveges menüket láthatsz. A szörnyekkel való harc annyit jelent, hogy megjelenik egy kis kép az ellenségről, és a játék leírja a harc menetét egy ablakban.

Hang

Amit csak akarsz - pszichedelikus rock a 60-as évekből, heavy metal a 80-as évekből, 8 bites kocka zene, vagy valami klasszikus, a döntés a Tiéd! Betehetsz és élvezhetsz bármit amit akarsz a lejátszódba, a játék egyetlen csipogással sem fog megzavarni, a zenéről nem is beszélve. Egyáltalán nincs.
(Arra sem emlékszem hogy bármi is felhangzana miközben az üdvözlő képernyő megjelenik)

Játékmenet

Ha úgy gondoltad, hogy még egy rövid bekezdést látsz néhány apróbb részlettel, akkor tévedtél. Bár a grafika gyér, a játékmenet mély, összetett, és nehéz. Sohasem az átlag játékosnak szánták, és ahogy teltek-múltak az évek egyre nehezebb lett mert csak a legelszántabbak képesek elviselni a kinézetét. Az irányítás voltaképp egyszerű. Amikor elindítod a játékot, karaktereket hozol létre, vagy a menük közt vándorolsz, a képernyőn felsoroltaknak megfelelően kell egy betűt vagy számot megnyomnod. Amikor a katakombákban vagy, a 'w'-vel előre mozogsz, jobbra és balra az 'a'-val és a 'd'-vel fordulsz (nincs visszalépés, hehe). A harcok körökre osztottak. Minden karakternek külön kioszthatod a parancsaidat a megfelelő betűk kiválasztásával, aztán megvárod hogy teljesítsék akaratod, és miután az ellenség is cselekedett, újra a tiéd az irányítás.

A játék lefektetett néhány szabványt az RPG műfajban. Például, karaktereket kell létrehoznod és meg kell adnod hogy az Ember, Elf, Törp, Hobbit vagy Gnóm faj tagjai-e. Minden alkalommal mikor karaktert készítesz, pontokat kapsz amiket a következő tulajdonságok közt oszthatsz szét: Erő, I.Q., Áhítat, Vitalitás, Fürgeség, Szerencse. A fajtól és a legtöbb ponttal rendelkező tulajdonságtól függően, karaktered lehet Tolvaj, Harcos, Mágus, Pap. Vannak elit osztályok is: Lord, Püspök, Ninja, és Szamuráj. Fel is kell fegyverezned őket; vehetsz néhány olcsó botot és kést a helyi boltban, de a legjobbakat még mindig a mélyben rejtőző nagy, gonosz szörnyektől szerezheted.

Miután összeállítottad hőseid csapatát, be kell lépj Az Útvesztőbe. Nevéhez hűen, egyforma csarnokok és folyosók labirintusa. Amint már említettem, ezt a játékot sohasem az egyszeri játékosnak szánták. Nincs a játékban térkép, magadnak kell megrajzolnod őket, tollal papírra, mint a régi szép időkben! (Vagy letölthetsz egyet a netről. Hú.) Sok veszélyes lénnyel találkozol majd, és tapasztalatra is szert teszel a legyőzésükkel. Ha kimerült csapatod, visszamehetsz a Kastélyba, vagy letáborozhatsz. Könnyű meghalni ebben a játékban, és Cant Templomának papjai drágán mérik a feltámasztást, így mindig hordj magaddal egy papot és ellenszereket. (Ha valakit megmérgez, tegyük fel, egy csapda, jó eséllyel meghal. Gyorsan.) Tíz szint van, mind tele szörnyekkel, csapdákkal és kincsekkel.

Összegzés

Ha érdekel a fantasy, és meguntad a mai csillogó-villogó játékokat, a Wizardry sorozat rajongója voltál/vagy, vagy próbára akarod tenni magad ebben a rég elfeledett gyöngyszemben, menj és töltsd le most! Ha úgy véled túl nehéz lenne számodra, akkor is adhatsz neki egy esélyt - higgy nekem, a sorozat következő részei sokkal, Sokkal Nehezebbek. Emellett, lehetőséged nyílik - vagy méginkább, kötelezve leszel - a karaktereid importálására a következő részbe, mert elég nehéz lesz csapatot indítani amikor a leggyengébb szörnyek 13-as szintűek.

A divatjamúlt grafika, a zene hiánya és a nehézsége ellenére, 5-ösre értékelem egy műfaj feltalálásáért ami olyan címeknek adott életet mint a The Elder Scrolls és még sok másnak.

http://www.abandonia.com/files/games/24513/Abandonia_17.png

Remekül fut DOSBoxban, de érdemes lehet a control+F11-el 500-ra csökkenteni a ciklusokat, hogy élvezhető sebességet kapj. Nem kell scenario disket létrehoznod, bármit is mondjon a játék, csak azért tették bele, hogy biztonsági másolatot készíts az eredeti lemezeidről.

 http://www.abandonia.com/files/games/24513/Abandonia_19.png

Remekül fut DOSBoxban, de érdemes lehet a control+F11-el 500-ra csökkenteni a ciklusokat, hogy élvezhető sebességet kapj. Nem kell scenario disket létrehoznod, bármit is mondjon a játék, csak azért tették bele, hogy biztonsági másolatot készíts az eredeti lemezeidről.  

Part of the Wizardry Series


advertisment

Reviewed by: Tracker / Screenshots by: Tracker / Uploaded by: Nick / Translated by: Tracker / share on facebook
 

User Reviews

If you like this game, you will also like

 
genre:
RPG
theme:
Fantasy, Medieval,
perspective:
 
genre:
RPG
theme:
Fantasy, Medieval,
perspective:
 
genre:
RPG
theme:
Fantasy, Medieval,
perspective:
 
genre:
RPG
theme:
Medieval,
perspective:
 
genre:
RPG
theme:
Fantasy, Medieval,
perspective:
 
genre:
RPG
theme:
Fantasy, Medieval,
perspective:
 
genre:
RPG
theme:
Fantasy, Medieval,
perspective:
 
genre:
RPG
theme:
Fantasy, Medieval,
perspective:
 
genre:
RPG
theme:
Fantasy, Medieval,
perspective:
Ninja Casino Games


Your Ad Here