Dear Abandonia visitors: We are a small team that runs one of the largest DOS Games websites in the world. We have only 3 members of staff, but serve 450,000 users and have outgoing costs like any other top site for example: our servers, power, rent, programs, and staff. Abandonia is something special. It is a library of old games for you to download. It is like an old gaming arcade with all the old games in their original format. Abandonia is a place where you can find great old games and have fun four hours and years. To protect our independence, we are dependent of our friends using the site. We run on donations averaging around 6 USD (5 Euro). If everyone reading this gave the price of a cup of coffee, our fundraiser would be made easier. If Abandonia is useful to you, take one minute to keep it online for another year. Please help us forget fundraising and get back to Abandonia.

When Abandonia was founded it was to collect and present all old games where the copyright protection had been abandoned, hence the term ’abandonware’ and the site name Abandonia.com. We are still doing our best to keep the site open and free and will appreciate your support to help it stay that way.

‐ Thank you from the Abandonia Team

We are trying to make it easy for people in every country to donate. Please let us know how we could make it easier for you.

Please give whatever you can to help us.

Amount: Currancy:

or
select language!
English
password:
not a member yet? register here! forgot your password? reset here!

Download Keef the Thief - A Boy and His Lockpick

Keef the Thief - A Boy and His Lockpick
 
Producer:
Publisher:
Year:
Keywords:
Size:
928 kb
Compability:

 

Download
A Keef the Thief - The Boy and His Lockpick kaland- és szerepjátékok keveréke. Egy Keef nevű árvát irányítasz, akit száműztek szülővárosából mivel nem volt tehetsége semmilyen fantasy élethez köthető dologhoz (ami annyit tesz, hogy nem lehetett az átlagos szerepjáték karakterek egyike, úgy mint harcos, pap vagy varázsló), kivéve a lopást. Így hát tolvaj lett, és meglepő módon nem az osonós, hanem a harcos fajtából. Kalandjaid Same Mercon városának kapui előtt kezded, ami egy dzsungel közepén van.

A grafika nem valami elképesztő, de a célnak megfelel mint bármilyen más VGA grafika. A kezelőfelület egyszerű: 'beszélj', 'vásárolj', és hasonló gombok vannak a képernyő alján. A jobb felső sarokban van egy iránytű, ezzel mozoghatsz a játékban. A felső fehér sáv két gombbal rendelkezik: File, és Keef. Az elsővel mentesz/töltesz be, kapcsolod ki/be a zenét (fontos!), stb. A második karakterinformációkat jelenít meg, és tartalmaz egy különleges gombot alváshoz. A harcok elég érdekesek: a helyszín képének helyén egy kis fekete négyzet jelenik meg, benne apró pixelekkel. A fehér téged jelképez. Előre-hátra, és jobbra-balra a kurzorgombokkal mozoghatsz, és a szóközzel megtámadhatod az ellenséget. A "local map" alatt van egy téglalap, ahol a területet Keef szemszögéből láthatod (A legvalótlanabb 3D környezet amit valaha is láttam, de '89-ben jó volt). Azt is láthatod, mennyi életerő-pontod van, és ha meghalsz, nos, vége. A harcok nehézségét a File menüben állíthatod. Minden sikeres harc után kis mennyiségű pénzt kapsz, amire NAGYON nagy szükséged lesz a játékban. Same Mercon városában a beszéd, vagy sokkal inkább, a kérdezősködés pénzbe kerül, tehát vigyázz mit teszel! Lakásokba is besurranhatsz, de a gazdagoké tele van csapdákkal, míg a szegényeké üres, és őrök járőröznek az utcákon, ezért légy óvatos!

A zene... idegesítő. Úgy tűnik a srác aki írta be volt tépve. Talán rövid harcokhoz megfelelne, de ugyanazokat a dallamokat fogod hallani újra meg újra az intro képtől egészen a végéig. Szerencsére kikapcsolhatod. A játék harcrendszere szórakoztató, de a többi része hiányos, mivel nem léphetsz túlzottan kapcsolatba a környezeteddel. Amúgy ha elakadsz bármikor használhatod a végigjátszást.

A játék paródiának indult, de néhány "viccesnek gondolt" sort kivéve ne számíts igazi vígjátékra. Az Eric the Unready nevű játékot juttatta eszembe. A történet hasonló a maga kifacsart középkorával, de a Keef the Thief nem olyan vicces, több okból is. Viszont kitűnő esős délutánokra, és nem is olyan fájdalmas játszani vele. Hármast adok neki.


advertisment

Reviewed by: Tracker / Screenshots by: Tracker / Uploaded by: Dragom / Translated by: Tracker / share on facebook
 

User Reviews

If you like this game, you will also like

 
genre:
Adventure
theme:
Comedy, Fantasy,
perspective:
 
genre:
Adventure
theme:
Comedy, Fantasy,
perspective:
LeoVegas Mobil Casino


Your Ad Here