Dear Abandonia visitors: Help us keep Abandonia free with a small donation. Abandonia is like an old gaming arcade with only original games. Abandonia helps you have fun four hours and years. If Abandonia is useful to you, please help us forget fundraising and get back to Abandonia.


When Abandonia was founded it was to collect and present all old games where the copyright protection had been abandoned, hence the term ’abandonware’ and the site name Abandonia.com. We are still keeping the site open and free and will appreciate your support to help it stay that way.

‐ Thank you from the Abandonia Team

We are trying to make it easy for people in every country to donate. Please let us know how we could make it easier for you.

Please give whatever you can to help us.

Amount: Currancy:

or
select language!
English
password:
not a member yet? register here! forgot your password? reset here!

Download Worlds of Legend - Son of the Empire

Worlds of Legend - Son of the Empire
 
Producer:
Publisher:
Year:
Keywords:
Size:
887 kb
Compability:

 

Download




Bár a Mindscape név sokaknak lehet ismerős, Worlds of Legend - Son of the Empire nevű játékuk már keveseknek. Egérvezérelt szerepjáték izometrikus nézettel. Ezzel mindent el is mondtunk róla... vagy mégsem?
 
Ez a játék vagy nem volt elég népszerű, vagy elfelejtették, de még rendes kézikönyvet sem találtam hozzá. Kész rémálom volt mindenre magamtól rájönni, amí­g ki nem derítettem, hogy van egy Legend, vagy The Four Crystals of Trazere nevű elődje, amit 1992-ben, a Son of the Empire előtt egy évvel írtak. A grafika mindkét játék esetében egyforma, és azt hiszem a játékmenet is. Mondjuk úgy, minden megegyezik, kivéve a történetet, ami a következő:
 
Brodfird távoli falvában négy kalandor tölti jól megérdemelt pihenőjét. Hamarosan nyugalmukat egy váratlan vendég érkezése zavarja meg...
 
"Arra utasí­tottak, hogy egy hozzám hasonlót keressek, s kézbesí­tsek egy levelet a Hold Birodalmából."
 
Kedves Öcsém,
Azonnal haza kell térned Imperiába! Apád az uralkodó, orvgyilkos áldozata lett. Úgy gondolom Ti-Mann Mochunnak valami köze van ehhez a szörnyű eseményhez.
Kérlek siess haza,
Sushiana nénéd
 
Mikor először indí­tod el a játékot, eldöntheted új játékot szeretnél kezdeni, vagy egy régit folytatni. Ha újat kezdesz, megismerkedhetsz csapatod tagjaival:
- Slyzaar Mantric Smathostból, Őrjöngő
- Tunarle Pongbarn Roscartból, Trubadúr
- Thai-Chang Krayne Yinnből, Bérgyilkos
- Zothen Runecaster Phroolból, Rúnamester
 
Megváltoztathatod a neveiket, nemüket, és tulajdonságaikat amik a szokásosak: erő, intelligencia, ügyesség, állóképesség, sebesség és szerencse. De van három másik, amik egy kis magyarázatot igényelnek:
 
Af - Attack Factor (A támadás esélye, minél nagyobb értékű, annál jobb)
Df - Defense Factor (A védekezés esélye, minél nagyobb értékű, annál jobb)
Ac - Armor Class (Megmutatja a karakter mennyire képes elviselni az ütéseket, a kisebb érték a jobb)
 
A karaktered tulajdonságait a képe alatti négy szimbólumra kattintva változtathatod meg; mindegyik egy elemet jelképez, úgy mint: Föld, Tűz, Levegő, és Víz. Egyszerre akár többet is aktiválhatsz, érdemes hát kikísérletezned hogyan változtatják meg a karaktereid tulajdonságait, és mely beállítások a legjobbak számukra. (Például, akkor értem el a legmagasabb életerő és védelem pontokat az Őrjöngőnek, ha az első és utolsó, a Föld és Víz szimbólumokat választottam.) Ne felejtsd, hogy a fegyverhasználók, mint például az Őrjöngők a testi erejüktől függenek, míg a Rúnamesterek az intelligenciájukból merítenek erőt. Ha elégedett vagy a csapatoddal, nekivághatsz kalandozásaidnak a Hold Birodalmában. Viszont nem árt a processzor-ciklusokat 3-400 körülire állítanod, mivel magasabb értéknél olyan gyorsak a harcok, hogy egy szempillantás alatt végeznek veled.
 
Ha már játszottal a The Four Crystalsal, onnan is áthozhatod karaktereidet.
 
Imperia büszke városában kezdődnek kalandjaid, amint az intróból megtudhattuk. Az egész hely "kínai" benyomást kelt - úgy vélem, nem véletlenül. A játék dallamai kellemesek, de ne aggódj, elhallgatnak amint nekilátsz a Kripta feltérképezésnek - egy útvesztő ahol mindig legalább három-négy fajta szörnnyel kell megküzdened. Mindenesetre azonnal próbára teszik képességeidet. Úgy a legkönnyebb elintézni őket, hogy amíg el vannak foglalva közelharci embereiddel, addig a rúnamesterrel tűzlabdákat dobálsz rájuk. Ne felejtsd el kihasználni karaktereid különleges képességeit, mint az említett tűzlabdák, vagy az Őrjöngő "Veszett Dühe", a Trubadúr "Bárd-Melódiája", vagy a Bérgyilkos "Árnyrejteke". Kincsesládákra is lelsz majd, tele varázsitalokkal és hasonló tárgyakkal.
 
Ha eleged lett a labirintusból, érdemes egy pillantást vetned a világtérképre. Kiderül, hogy az 1200-as években járunk, és a napok és hónapok nevei is a helyi nyelvjárásban íródtak, pl.: Kedd helyett "Chewsday", vagy Január helyett "Djinuary". Király. Vigyázz a térképen mozgó zászlókkal, mivel a végzeted lehetnek erős ellenségek képében. Nem árt felfedezned Imperia Kriptáit mielőtt nekivágnál a világ bejárásának. Más városokba is ellátogathatsz, ahol imádkozhatsz vagy adományozhatsz a helyi templomban, gyógyitalt vehetsz a javasasszonytól, vagy meglátogathatod a kovácsot.  
 
Nem sokat mondhatok a grafikáról és zenéről. A játék izometrikus pixel art stílusban készült, részletes animációkkal. A zene nem valami lenyűgöző, de egynek elmegy. Sajnos nagyon kevés dallam van a játékban. A harc hangjai csak csipogások, de ez nem is fontos. A játék indításakor kiválaszthatod hogy VGA, EGA, CGA vagy tizenhat színű Tandy 1000 grafikával szeretnél játszani, és hogy a hangok AdLib/Soundblaster, Roland, Tandy Beeper vagy PC hangszóró által szólaljanak meg - vagy hangok nélkül is játszhatsz.
 
Ha tetszett a The Four Crystals of Trazere, ezt is élvezni fogod. Az ötből csak három pontot tudok neki adni, mivel voltaképp ugyanaz a játék, csak más történettel. A zene is megegyezik, akár az egyik bevezető kép, de ha csak még többet szeretnél abból, amit a The Four Crystals nyújtott, kifejezetten ajánlom.


advertisment

Reviewed by: Tracker / Screenshots by: Tracker / Uploaded by: munuainen / Translated by: Tracker / share on facebook
 

User Reviews

If you like this game, you will also like

 
genre:
RPG
theme:
Fantasy,
perspective:
 
genre:
Strategy
theme:
Fantasy, Medieval,
perspective:
 
genre:
RPG
theme:
Fantasy, Medieval,
perspective:
Ninja Casino Games


Your Ad Here