Dear Abandonia visitors: We are a small team that runs one of the largest DOS Games websites in the world. We have only 3 members of staff, but serve 450,000 users and have outgoing costs like any other top site for example: our servers, power, rent, programs, and staff. Abandonia is something special. It is a library of old games for you to download. It is like an old gaming arcade with all the old games in their original format. Abandonia is a place where you can find great old games and have fun four hours and years. To protect our independence, we are dependent of our friends using the site. We run on donations averaging around 6 USD (5 Euro). If everyone reading this gave the price of a cup of coffee, our fundraiser would be made easier. If Abandonia is useful to you, take one minute to keep it online for another year. Please help us forget fundraising and get back to Abandonia.

When Abandonia was founded it was to collect and present all old games where the copyright protection had been abandoned, hence the term ’abandonware’ and the site name Abandonia.com. We are still doing our best to keep the site open and free and will appreciate your support to help it stay that way.

‐ Thank you from the Abandonia Team

We are trying to make it easy for people in every country to donate. Please let us know how we could make it easier for you.

Please give whatever you can to help us.

Amount: Currancy:

or
select language!
English
password:
not a member yet? register here! forgot your password? reset here!

Download Altered Destiny

Altered Destiny
 
Producer:
Publisher:
Year:
Keywords:
Size:
2116 kb
Compability:

 

Download


A múlt századi kora kilencvenes években divat volt rengeteg kalandjátékot kiadni. 1990-ben az Accolade követve a Sierra példáját - ami többek között a King's Ques V-t adta ki abban az évben - úgy döntött, hogy kiad néhány kalandjátékot: "Les Manley", "Elvira: Mistress of the Dark" és "Altered Destiny". A következő sorok ez utóbbi játékról szóló hirdetésből valóak:

    * Különleges koncepció. Friss történet.
    * Több mint 90 helyszín meglepő animációval.
    * Megigéző, áttörő grafikák.
    * Kísértetiesen gyönyörű hanganyag több mint 25 számmal.
    * Több rétegű, intrikus feladványok és megoldások.
    * Képes több mint 1500 szót és egész mondatokat értelmezni.

Nézzük végig a fenti mondatokat egyenként:

Különleges koncepció. Friss történet.

Nos, mivel 1990-ben körülbelül 95 játék látott napvilágot, az elképzelés aligha nevezhető különlegesnek.

Több mint 90 helyszín meglepő animációval.

Nem számoltam meg mindet, de úgy tűnik elég sok helyszín van a játékban, tehát az állítás minden bizonnyal igaz. A játék világ hatalmas és érdekes. Az animáció elég szép, bár nem kifejezetten hatásos.

Megigéző, áttörő grafikák.

A grafikák tisztességesek és egy friss, rajzfilmszerű stílusban készültek jól mutató színekkel. A fent említett Kings Quest V-höz képest viszont fakóak, ami sokkal gazdagabb színpalettával és részletességgel bír. Sok más abban az évben megjelent címmel összevetve, az Altered Destiny a felsőközépkategóriát erősíti.

Kísértetiesen gyönyörű hanganyag több mint 25 számmal.

Kétségtelenül elég nagy feladat volt megfelelő zenét szerezni akkoriban, és a DosBOX tökéletes adlib-hangzást adott játék közben, és el kell ismerjem a zenék közt remek háttérzenék voltak. A kísértetiesség érzését viszont sohasem éltem át...

Több rétegű, intrikus feladványok és megoldások.

Nem igazán tudom mit értenek "több réteg" alatt, de a feladványok alaposak és kemények, és elég sok időre le fognak kötni. Mivel a környezet szörnyen őrült, néhány megoldás ennek megfelelően bizarr, de legtöbbször jó egy-két kacajra.

Képes több mint 1500 szót és egész mondatokat értelmezni.

Most sem próbáltam mindent végig tesztelés közben, de úgy tűnik a szövegelemző tényleg sok igét megért. A kötelező és általanos "használd a tárgyat a másik tárgyon" kifejezés helyett az odaillő igét kell használnod. Néha a nyom a megfelelőhöz egy tárgyleírásban vagy valamely másik karakterrel folytatott beszélgetésben található, szóval próbálj ki minden de mindent a válaszokért!

Mindent egybe vetve azt kell mondjam az Altered Destiny egy alapos munka, aminek mindene megvan amit vársz: rejtvények, szép hátterek, néhány bizarr poén és egy érdekes háttértörténet, de sose emelkedik igazán a közepes szint fölé. Egy másik dolog ami szerintem játszhatóbbá tette volna az a parancssor-vezérlésű kezelőfelület lecserélése egérvezérlésűre, mert a parancsok begépelése elég régivágásúnak számított már akkor is amikor a játék megjelent. Ezért 3-ból 5 pontot adok, ami nem azt jelenti hogy nem ajánlott kipróbálnod, de jelzi, hogy ha átlag kalandor vagy, talán inkább ki kellen hagynod és a szemkápráztató Sierra művek közé vetned magad. Az igazi fanatikusoknak azonban megéri végigjátszani!


advertisment

Reviewed by: Reup / Screenshots by: Reup / Uploaded by: Reup / Translated by: Tracker / share on facebook
 

User Reviews

If you like this game, you will also like

 
genre:
Adventure
theme:
Comedy,
perspective:
3rd Person,
 
genre:
Adventure
theme:
Futuristic, Sci-Fi,
perspective:
 
genre:
Adventure
theme:
Comedy,
perspective:
 
genre:
Adventure
theme:
Comedy,
perspective:
LeoVegas Mobil Casino


Your Ad Here