Dear Abandonia visitors: Help us keep Abandonia free with a small donation. Abandonia is like an old gaming arcade with only original games. Abandonia helps you have fun four hours and years. If Abandonia is useful to you, please help us forget fundraising and get back to Abandonia.


When Abandonia was founded it was to collect and present all old games where the copyright protection had been abandoned, hence the term ’abandonware’ and the site name Abandonia.com. We are still keeping the site open and free and will appreciate your support to help it stay that way.

‐ Thank you from the Abandonia Team

We are trying to make it easy for people in every country to donate. Please let us know how we could make it easier for you.

Please give whatever you can to help us.

Amount: Currancy:

or
select language!
English
password:
not a member yet? register here! forgot your password? reset here!

Download Gateway 2 - Homeworld

Gateway 2 - Homeworld
 
Producer:
Publisher:
Year:
Keywords:
Size:
17325 kb
Compability:

 

Download






Zece ani au trecut de când ai salvat civilizaţia umană de la moarte, în Frederik Pohl’s Gateway. Acum te-ai retras, şi cu cincizeci milioane de dolari în cont, trăieşti fără nici o grijă. Însă chiar în timp ce-ţi savurezi retragerea, un obiect gigant apare de nicăieri şi se plasează lângă Pluto. Este imediat denumit “Artefactul”, presupunându-se că era o navă spaţială Heechee. Este prea departe pentru a fi sigur, însă, şi Naţiunile Unite decide să trimită o navă cu un ambasador la bord, pentru a o investiga. Ghici ce?! Nu eşti acel ambasador, dar eşti chemat pentru a oferi câteva instrucţiuni acestuia înainte de plecare. Din nefericire, o grupare teroristă te atacă înainte ca întâlnirea să aibă loc şi eşti nevoit să fugi în nava desemnată pentru a-l duce pe ambasador spre “Artefact”. Decolare… aici se începe aventura ta.

Gateway 2: Homeworld de la Legend Entertainment, a fost lansat în 1993 şi în linii mari se începe de unde s-a oprit povestirea în prima parte, ceea ce desigur îi va face fericiţi pe toţi fanii originalului. Povestea nu este numai la nivelul celei din primul joc, ci chiar o întrece cu mult în calitate. La fel ca şi în cazul primului joc, Gateway 2 este bazat pe romanele Heechee Saga ale lui Frederik Pohl, dar de data asta povestea e cu mult captivantă, deci dacă te-ai simţit puţin nesatisfăcut după ce ai terminat primul joc şi doreai să afli mai mult despre Heechee, cu siguranţă vei dori să pui mâna pe acest titlu. Durata jocului de asemenea a fost mărită (ceea ce ar fi o necesitate pentru a face povestirea mai profundă, deoarece primul joc a fost destul de scurt), şi dacă ai jucat jocul precedent, te-ai putea aştepta ca acesta să se termine în orice moment... dar nu va fi aşa. Va derula fără oprire, trăgându-te tot mai mult în intriga irezistibilă. Evident, este o încheiere , dar nu te vei plânge că jocul a fost prea scurt atunci când va avea loc, cum au făcut mulţi după prima parte.

Interfaţa este exact la fel ca în primul Gateway, şi este similară şi altor jocuri de la Legend Entertainment, ca Eric the Unready şi seria Spellcasting. Aceasta înseamnă că e practic un joc bazat pe text, dar de asemenea ţi se oferă imagini cu locul unde te găseşti şi posibilitatea de a folosi mouse-ul pentru a combina cuvintele, în loc să le tastezi direct. De data aceasta, însă, Legend a dus lucrurile un pic mai departe, grafica nemaifiind „de prisos”.  În primul Gateway nu aveai nevoie de imagini pentru a juca, acesta pe de altă parte conţine puzzle-uri care implică şi grafica, de asemenea atunci când vorbeşti cu oamenii vei vedea o imagine fullscreen a acestora însoţite de câteva opţiuni de dialog din care să alegi, ca în majoritatea jocurilor ordinare de aventură, în loc să fii nevoit de a scrie întrebarea. Plus la toate acestea, grafica este şi mai bună decât în primul joc, cu destule cutscene-uri frumoase, ceea ce în mod sigur va bucura pe oamenii care tresar de spaimă la cuvintele “aventură text”.

Partea sonoră a jocului de asemenea a fost îmbunătăţită imens de mult. Nu este o capodoperă, însă, şi dispare puţin în fundal, dar reuşeşte cu succes să stabilească tonul jocului. Poate suna un pic mediocru, dar faptul că muzica dispare în fundal, astfel încât uiţi că există, înseamnă că nu se evidenţiază într-un mod iritant.  Acesta este adevăratul test al muzicii; îl vei lăsa oare, sau îl vei stinge din frustrare, înainte să înnebuneşti? Gateway 2 trece testul. Gateway nu a putut. Şi cu asta punct.

Trebuie să fie clar deja că Gateway 2: Homeworld a fost îmbunătăţit în toate aspectele la care Gateway era mai slab, dar ce rămâne cu părţile bune ale originalului? Mai sunt prezente? Păi, povestea jocului este, după cum am mai menţionat, mai bună decât în primul, dar punctul forte al Gateway erau puzzle-urile excelente, fiecare având o soluţie complet logică. Aceasta nu s-a schimbat. Gateway 2 nu are nici un singur puzzle fără o rezolvare logică. Mai sunt de asemenea şi sfaturi, sugestii pentru multe din aceste puzzle-uri, împrăştiate pe tot parcursul jocului, dacă eşti atent. Astfel, nu vor fi momente când vei fi nevoit să combini obiecte întâmplătoare din cele pe care le porţi cu tine cu cele din lumea jocului. Numai dacă poţi face asta, dar ai face bine să începi a atrage atenţia la împrejurimile tale, şi să gândeşti raţional la problema cu care te confrunţi. În consecinţă, jocul nu este tare dificil, atât timp cât vei fi atent şi te vei gândi la ce trebuie să faci, dar nu este nici tare uşor.

Chiar dacă Gateway 2 este o continuare, nu e necesar să fi jucat primul joc înainte de acesta. Este recomandabil să o faci, însă, deoarece vei avea mai multe cunoştinţe de fond în acest fel, şi va rafina experienţa de joc şi atmosfera. Plus la asta, primul e al naibii de bun, de asemenea. Gateway 2 primeşte un 5 din 5 pentru că este un sequel mai mult decât excelent, şi pentru că a îmbunătăţit toate aspectele jocului original. Sincer, e foarte dificil să găsesc măcar un defect. Poate doar că te lasă dorind mai mult, şi deoarece Legend nu mai există, e foarte puţin probabil că un al treilea Gateway va fi făcut.

Manualul şi hintbook-ul sunt incluse în arhiva jocului. Trebuie notat că aceasta versiune este cea CD completă a jocului, incluzând toate cutscene-urile (nu are voci, şi nici nu au existat vreodată).



Jocul merge în WinXP, dar fără sunet. Merge bine în DOSBox şi VDMSound, deci una dintre acestea două este recomandată. Jocul trebuie să fie pornit din C:Gateway2 (dacă nu-ţi place, o poţi schimba în fişierul Legend.ini)


advertisment

Reviewed by: Flop / Screenshots by: Flop / Uploaded by: Flop / Translated by: TotalAnarchy / share on facebook
 

User Reviews

If you like this game, you will also like

 
genre:
Adventure
theme:
Educational, Futuristic,
perspective:
 
genre:
Adventure
theme:
Comedy, Fantasy,
perspective:
 
genre:
Adventure
theme:
Futuristic, Sci-Fi,
perspective:
 
genre:
Adventure
theme:
Futuristic, Sci-Fi,
perspective:
 
genre:
Adventure
theme:
Futuristic, Sci-Fi,
perspective:
 
genre:
Adventure
theme:
Comedy, Fantasy,
perspective:
Ninja Casino Games


Your Ad Here