Dear Abandonia visitors: Help us keep Abandonia free with a small donation. Abandonia is like an old gaming arcade with only original games. Abandonia helps you have fun four hours and years. If Abandonia is useful to you, please help us forget fundraising and get back to Abandonia.


When Abandonia was founded it was to collect and present all old games where the copyright protection had been abandoned, hence the term ’abandonware’ and the site name Abandonia.com. We are still keeping the site open and free and will appreciate your support to help it stay that way.

‐ Thank you from the Abandonia Team

We are trying to make it easy for people in every country to donate. Please let us know how we could make it easier for you.

Please give whatever you can to help us.

Amount: Currancy:

or
select language!
English
password:
not a member yet? register here! forgot your password? reset here!

Download Aleshar - World of Ice

Aleshar - World of Ice
 
Producer:
Publisher:
Year:
Keywords:
Size:
2556 kb
Compability:

 

Download






Az Aleshar – A jég világa egy fejfájást okozó külső nézetes szerepjáték, amelyet a találóan elnevezett Hypothermia fejlesztett.

Aleshar egy feltérképezetlen sarki sziget elzárva a világ többi részétől, ahol egész évben tél van. Egy fiatal férfit alakítunk, aki Alesharon született, és olyan különleges képességeket birtokol, amelyekkel varázsolni tud; az ilyen embereket Elementalistáknak hívják, mert uralkodnak a világ természetes elemein. Sajnos Alesharon illegális az ilyen erők birtoklása, hacsak nem csatlakozik az ember egy „a szekta” nevű csoporthoz, Elementalisták egy korrupt és dekadens társaságához. Évekkel ezelőtt nagyapád, aki ugyanolyan erőkkel rendelkezett, mint te, és megtagadta a belépést a szektába, megpróbált szabadulni befolyásuk alól. Azonban elfogták és kivégezték.

Hogy ne osztozz nagyapád sorsán, atyád még fiatalkorodban egy remetéhez küldött messze a szülővárosodtól. Állítólag ő is egy rejtőző Elementalista volt. Egy nap egy küldetésre küld. Mikor hazatérnél, két vörös köpenyes férfi állít meg, akik követelik, hogy azonnal tarts velük. Rájössz, hogy a férfiak a szekta tagjai, és azért jöttek, hogy elvigyenek. A mestered házáig követnek, aki megparancsolja, hogy menekülj a közeli városba, amíg ő leköti őket. És elkezdődik a kalandod. Képességeidet és erődet kell képezned, hogy megállíthasd a szektát egyszer és mindenkorra.

Az Aleshar – A jég világában lehetőséged van a karaktered különféle testre szabására: munka, képzettségek, fegyveres képességek és jellemvonások. Ezek határozzák meg, hogy a karaktered hogyan viszonyul más karakterekhez, mennyire lesz jó a csatában és a vadonban. A képzettségeid növelésének elsődleges mondja a játékban, hogy használod őket. Például a vadonban való közlekedés elsődleges módja a síelés, tehát ha sokszor síelsz, akkor növekedni fog a síelés képzettséged, és gyorsabban tudsz majd mozogni.

A játék egyik legfontosabb aspektusa az interakció más karakterekkel. A beszélgetés hasonlatos a legtöbb szöveges kalandjátékhoz, köszöntöd a karaktert, és kulcsszavakat használsz, hogy többet tudj meg a karakterről, vagy információkat szerezz tőle. Egyes szavak különböző színekkel vannak jelölve, hogy fontosságukat kiemeljék.

A játék majdnem teljesen valós időben zajlik, így haladnod kell, nehogy a karaktered éhen halljon, főleg a vadonban. Ételt vásárolhatsz más karaktertől is, vagy használva a vadászat képzettséged próbálhatsz magadnak ételt szerezni a vadonban. A harcban az ellenfelek akkor is megtámadnak, ha nem teszel semmit.

Városról városra járni a vadonon keresztül nagyon nehéz, még egy térkép segítségével is, mert a játék sosem mutatja a helyzetedet más helyekhez képest a térképen, ha szerzel egyet. Időről időre koordinátákat kapsz, és eligazodhatsz a szextáns segítségével, ami megmondja mi a jelenlegi helyzeted. Sajnos azonban neked kell rájönni, hogy értelmezd a szextáns által megadott koordinátákat, és magadtól kell átverekedned a vadonon. A térkép annyit segít, hogy egy általános elképzelésed lehet róla, hol van a következő úti célod. Ez nehezebb, mint hangzik, és a látótávolság behatárolt, még nappal is.

A harcrendszer egyszerű és lényegre törő: ha közelharci fegyvereket használsz, fuss bele egy szörnybe, és megtámadod. Ha távolsági fegyvereket vagy mágiát használsz, támadj, ahogy kell. A szörnyekkel való harc nem annyiból áll, hogy darabokra szabdalod őket, és odábbállsz. A képzettségedtől függően más-más testrész találhatsz el. Például egy kart eltalálva eltörheted azt, és használhatatlanná válik, még meg nem gyógyítják, míg egy fejsérülés halálos lehet. A szörnyek ugyanígy elbánhatnak a karaktereddel is.

Mindent összevetve a játék egész jó, leszámítva a grafikát. Persze szabály, hogy egy jó grafika nem csinál jó játékot. Azonban az Aleshar grafikája annyira különleges, hogy a játékot játszva elfáradhat a szemed és fejfájást kaphatsz, annyira kicsi minden. Ettől eltekintve az Alesharban minden megvan, hogy jó játék legyen.

Az Aleshar készítői Gravis Ultrasoundot ajánlanak hang és zene beállításként, sajnos bár a DOSBox emulálja a Gravis Ultrasoundot, a játék nem fog ezzel a beállítással működni. Az egyetlen használható beállítás, amit találtam a Sound Blaster, amely nem produkál zavaros és hangos zajokat.

 

 

Egy figyelmeztetés: Néhány jelenet a játék elején és közben elég véres, úgyhogy nem ajánlott azoknak, akiknek nem bírja az ilyet a gyomra (vagy éppen ettek). Valamint javasolnám a használati utasítás elolvasását (elérhető az extrák szekcióban) a játék kezdete előtt, különben nem fogod tudni a megfelelő billentyű kombinációkat. Itt van néhány kezdésnek:

- E: belépés a városba
- G: halott szörny átkutatása
- H: vadászat
- M: térkép (ha van nálad)


advertisment

Reviewed by: einherjar / Screenshots by: einherjar / Uploaded by: einherjar / Translated by: hunvagy / share on facebook
 

User Reviews

If you like this game, you will also like

 
genre:
RPG
theme:
Fantasy, Medieval,
perspective:
Ninja Casino Games


Your Ad Here